Engelli Oğlu ile Birlikte Her Gün Okula Gidip Geliyor - Son Dakika
Güncel

Engelli Oğlu ile Birlikte Her Gün Okula Gidip Geliyor

Engelli Oğlu ile Birlikte Her Gün Okula Gidip Geliyor

Tokat'ın Turhal ilçesinde bağlı Kat köyünde yaşayan 38 yaşındaki Rukiye Özseven, üç çocuğundan en büyüğü olan zihinsel engelli oğlu 14 yaşındaki Ali İhsan'ın eğitim için onunla birlikte her gün kent merkezine gelip gidiyor.

03.04.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesinde bağlı Kat köyünde yaşayan 38 yaşındaki Rukiye Özseven, üç çocuğundan en büyüğü olan zihinsel engelli oğlu 14 yaşındaki Ali İhsan'ın eğitim için onunla birlikte her gün kent merkezine gelip gidiyor.

Tokat'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kat köyünde yaşayan Rasim ve Rukiye Özseven çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Ali İhsan, 5 yaşında geçirdiği havale sonrası zihinsel engelli oldu. Ardından ailesi tarafından tedavisi başlatılan Ali İhsan 6 yaşında köyde bulunan okulun anasınıfına yazıldı. İki yıl boyunca anasınıfında eğitim gören Ali İhsan ardından aynı okulda birinci sınıftan itibaren eğitimi sürdürdü. Üçüncü sınıfı bitirdikten sonra, tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezindeki görevlilerin önerisiyle kent merkezinde bulunan Yavuz Selim Özel Öğretim Okulu'na yazıldı.

ANNESİ İLE BİRLİKTE GELİYOR

2012 yılında şu anda eğitim gördüğü okula yazılan Ali İhsan için anne Rukiye Özseven büyük çaba gösteriyor. 3 çocuk annesi Özseven, diğer iki çocuğunu yakınlarına bırakıp zihinsel engelli oğlu Ali İhsan ile birlikte her sabah köyden Tokat kent merkezine minibüsle geliyor. Okula yakın bir bölgede inen Rukiye Özseven, oğlunu okula kadar götürüyor. Okul saatlerinde zaman zaman kentteki akrabalarının yanına giden anne, okul bahçesinde bekleyerek zaman geçiriyor. Anne Özseven, çıkışta oğlu ile birlikte yeniden minibüs ile köyüne dönüyor. Şu anda 6'ıncı sınıfta bulunan oğlunun ders çalışmasına yardımcı oluyor.

'SÜREKLİ İŞ İSTİYORUM'

İŞKUR vasıtasıyla İl Özel İdaresi'nde asgari ücret ile geçici işçi olarak çalışan baba Rasim Özseven de bazen eşi ile birlikte oğlunu okula getiriyor. Köyde bulunan mesire alanında temizlik işi ile uğraştığını söyleyen baba Özseven, oğlunun 3 yıldır Yavuz Selim Özel Öğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü belirtti. Oğlunu genellikle annesinin okula götürdüğünü söyleyen baba Özseven, "Annesinin işleri olduğu zaman babaannesi getiriyor, bir de ufak 3 yaşında çocuk var. Buraya başladığımız zaman daha küçüktü. O zamanlar annesinin kucağında gelip gidiyordu. Bizim için çok zor oluyor. Çocukla birlikte git gel, yol parası bir hayli masraflı oluyor. Çocuğum şu anda 6'ıncı sınıfa gidiyor. Ben elimden geldiğince çocuğumu buraya getireceğim. Fakat yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Dileğim devamlı çalışacağım bir işimin olması. Çocuğumu okutabilmek için bunu istiyorum" dedi.

Anne Rukiye Özseven ise çocuğunu okuttuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. 3 yıldır Ali İhsan'ı kent merkezine getirdiğini kaydeden anne Özseven, "Kar kış, yağmur çamur demeden çocuğumuzun eğitimi için geliyoruz. Şu anda 6'ncı sınıfta, 2 yılı daha var. 4 yıl da iş eğitimi var. Ben çocuğumun okula devam etmesi için eşime sürekli çalışabileceği bir iş istiyorum" diye konuştu. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Oğlu ile Birlikte Her Gün Okula Gidip Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement