Engelli Öğrencilerden Jandarmaya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Engelli Öğrencilerden Jandarmaya Ziyaret

Engelli Öğrencilerden Jandarmaya Ziyaret

Konya’nın Beyşehir ilçesinde engelli öğrenciler ellerinde “Sizlere güveniyoruz”, “Sizleri seviyoruz” yazılı dövizlerle İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek kuruluş yıldönümlerini kutladı.

11.04.2014 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde engelli öğrenciler ellerinde "Sizlere güveniyoruz", "Sizleri seviyoruz" yazılı dövizlerle İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek kuruluş yıldönümlerini kutladı.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, okul öğretmenleri ve engelli öğrenciler Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 175'inci yıldönümü kapsamında Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyarette, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir ve teşkilat mensupları, engelli öğrencileri jandarma hizmet binasının bahçesinde karşıladı. Engelli öğrenciler ve beraberindeki öğretmenlerine bahçede çeşitli ikramlarda bulunulurken, jandarmanın 175.kuruluş yıldönümüne özel olarak yaptırılan şapkaları dağıtıldı. Engelli öğrenciler ellerindeki dövizler ve yaptıkları sohbetleriyle jandarma mensuplarına sevgi gösterisinde bulundu. Bazı engelli öğrenciler jandarma telsizleri ile karşı telsizdeki komutanlarla konuşurken, bazıları komutanlarla yan yana gelerek asker selamı verdi. Bir grup öğrenci ise jandarma trafik araçlarına binerek araçları tanıma imkanı buldu.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Çelik, jandarma teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla öğrencileriyle birlikte bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bizlere sürpriz yapıp bu şekilde ağırlamanız bizleri daha çok onurlandırdı. Biz sadece gelip bir kuruluş yıldönümünüzü kutlamak istemiştik ama jandarmanın kapısını, bahçesini, gönlünü, arabasını, telsizini, her şeyini bize açması bizi daha da mutlu etti. Öğrencilerimiz daha önce korktukları polisten, jandarmanın aslında korkulacak kişiler olmadığını burada yaşayarak öğrendi" dedi.

Çelik, "Burada eğitim gören orta ve ağır derecede zihinsel engelli öğrenciler bunlar. Burada hiç konuşamayan öğrencimiz de var hafif düzeyde öğrencilerimiz ve daha ağır düzeyde olanları da var. Ama görüyorsunuz iş jandarma ve güvenlik teşkilatı olunca hepsinin içindeki asker olma arzusu ön plana çıkıyor ve bu şapkaları giyince, bu ortamı görünce, bu al bayrağı, Atatürk'ümüzü görünce buradaki duygularını açığa çıkarıp daha coşkulu bir halde buradaki ortamı yaşamaya çalışıyorlar" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Öğrencilerden Jandarmaya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement