Engelli Öğrencilerin Gösterisi Alkışlandı - Son Dakika
Güncel

Engelli Öğrencilerin Gösterisi Alkışlandı

Engelli Öğrencilerin Gösterisi Alkışlandı

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Kayseri'de düzenlenen etkinlikte, engelli öğrencilerin hazırladığı gösteri, beğeniyle izlendi.

13.05.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Kayseri'de düzenlenen etkinlikte, engelli öğrencilerin hazırladığı gösteri, beğeniyle izlendi. Görme engelli öğrencilerin 'kolbastı' oyunu alkış aldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe, Milli Eğitim Müdür Vekili Bahamettin Karaköse, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Bahamettin Karaköse, herkesin bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Bugün biz de birer engelliyiz ve sizlerle birlikteyiz. Engelliler, seslerini duyurmak, biz de varız demek istiyorlar. Çocuklarımızın hazırladığı programda, onlara fırsat verilirse neler yapabileceklerini gösterecekler" dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Emel Tarman Görme Engelliler Okulu öğrencileri, 'Anadolu Ateşi' halk oyunları ile 'Ateş Böceği' gösterisini sundu. İşitme engelli öğrenciler ise müzik eşliğinde step yaptılar ve Kafkas halk dansı gösterisini sundular. Görme engelli öğrenciler, öğretmenlerinin sesli uyarılarıyla, işitme engelli öğrenciler ise el işaretleriyle gösterilerini yaptılar. Kafkas oyunu oynayan işitme engelli kız öğrencinin, gösterinin sonunda Türk bayrağı açması ise izleyenlerden büyük alkış aldı. Görme engelli öğrencilerin, hareketli Karadeniz müziği eşliğinde 'kolbastı' oynamaları ise etkinliğe ayrı bir renk kattı. Etkinliğin sonunda, gösterilerini uyum içerisinde sunan öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi.

VALİ DÜZGÜN, ZİHİNSEL ENGELLİLERİ AĞIRLADI

Bu arada, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Engelliler Haftası'nda, Zihinsel Engelli çocuklar ile zihinsel engellilerin eğitimini üstlenen Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Berksoy Rehabilitasyon Merkezi yöneticilerini makamında ağırladı.

Vali Düzgün, "Onlar bizim önemli bir parçamız" dediği zihinsel engelli çocuklar ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Düzgün, son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin, engellilerimizin topluma entegrasyonu, onların toplum içerisinde, günlük yaşamda, meslek hayatında, iş hayatında daha fazla yer edinmelerine imkan sağladığını belirtti. Vali Düzgün, "Engellilerimizin toplumla entegrasyonu adına son dönemde önemli çalışmalar yapıldı, bundan sonra da artarak devam edecektir. Engelli çocuğu bulunan aileler çocuklarının bakımı ile ilgilenmesinden dolayı çalışamadığından, bu şekilde maddi durumu zayıf olan ailelere engelli çocuğun evde bakım hizmetleri karşılığında bir ödeme başlatıldı. Bu da gerçekten engelli ailelerimiz adına önemli bir imkan. Engellilerin 'ulaşılabilirlik' noktasında; kamu kurum ve kuruluşları ile sokaklar ve parkların düzenlenmesi bakımından önemli çalışmalar yapılıyor. Engellilerin gerek özel sektörde, gerekse de kamu sektöründeki kurumlarımıza kolay ulaşılabilirliğin sağlanması adına gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışmalar yürütülüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Öğrencilerin Gösterisi Alkışlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement