Engelli Vatandaşın Yaşam Zorluğu - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşın Yaşam Zorluğu

Engelli Vatandaşın Yaşam Zorluğu

40 Yıldır Almanya’da yaşayan, fiziksel engelli Cemil Çelikçi (64) tatil amaçlı geldiği Türkiye’de engelli yaşamının zor olduğunu söyledi.

25.07.2015 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40 Yıldır Almanya'da yaşayan, fiziksel engelli Cemil Çelikçi (64) tatil amaçlı geldiği Türkiye'de engelli yaşamının zor olduğunu söyledi.

Cemil Çelikçi, Akçakocalı olduğunu ancak 40 yıldır Almanya'da yaşadığını belirterek, "Yaz tatilimde Türkiye ve Akçakoca'ya geldim, ancak engelli olmak Türkiye'de son derece yaşamımızı zorlaştırıyor. Tatile mi geldim yoksa ızdırap çekmeye mi belli değil. Şehir yapılaşması tamamen engellilerin yaşamaması için düşünülmüş, Akçakoca'da engeliler için bir şeyler yapılmaya çalışılmış fakat yeterli değil. Sosyal yaşam alanları, alışveriş merkezleri ve çok sayıda kurumlar, engelliler için hiç düşünülmemiş" dedi.

40 Yıl boyunca Almanya'da yaşadığını ve Batı ülkelerinin her yerinde yapılan çalışma içerisinde engellilerin de düşünüldüğü belirterek "Avrupa'da özellikle engelliler unutulmamış. En ince ayrıntısına kadar insan odaklı düşünülerek yaşam ortamları yapılmış. Biz engelliler bizim ülkemizinde böyle dizayn edilmesini umuyoruz" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşın Yaşam Zorluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement