Engelli Vatandaşlar, Arı Gibi Çalışacak - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşlar, Arı Gibi Çalışacak

Engelli Vatandaşlar, Arı Gibi Çalışacak

Bütün Engellileri Destekleme Derneği'nin proje sahipliğini yaptığı "Arının Umudu Projesi"nin tanıtımı, Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

18.06.2014 08:55  Güncelleme: 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli bireylerin arıcılık ve arı ürünleri alanında uzmanlaşmalarını amaçlayan projede, kursiyerler mesleki ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri alarak, ekonomik açıdan istihdam edilecekler.

Dünyada ve Türkiye'de engellileri arıcılıkla buluşturan ilk proje olan "Arının Umudu Projesi" Beylikdüzü'nde konuşuldu. Beylikdüzü Belediyesi tarafından da desteklenen "Farkındalık ve Sosyal Duyarlılık" semineri kapsamında BEDER Başkanı Ersoy Yılmaz Diniz, bir arada olmanın önemine değindi, tüm kursiyerlere ve diğer katılımcılara ortaya koydukları emek için teşekkür etti. Sivil toplum kuruluşlarının da katkılarını alarak ilerleyen projeye ortak olan İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği,Türkiye'de kayıtlı 60 bin arının bulunduğu ve 90 bin ton arı üretimi ile Dünyada ikinci sırada olduğumuzu söyledi. Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi Hibe programı çerçevesinde yürütülen bu proje ile engellilerin iş ve sosyal yaşamda daha aktif rol almalarının sağlanması hedefleniyor. Proje aracılığıyla arıcılık bir iş kolu şeklinde istihdam alanı olarak sunuluyor.

"Başkanımızın Büyük Hassasiyeti Var"

Bu noktada bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Ahmet Bağbekleyen, "Engellilerin kamu ve özel sektörde çalışabilmeleri için ciddi bir kontenjan var; ancak istihdam eksikliği mevcut. Engelli bireylerin istihdama katılabilmesi için rehabilitasyon gerekli. Temel görevimiz insanların çalışmak istedikleri alanları belirleyecek bir istihdam politikası geliştirmek. Bu projede bu gayenin güzel bir örneğidir" dedi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun engelli projeleri üzerine büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirten Bağbekleyen, Başkan İmamoğlu'nun tüm sorunları yerinde tespit ettiğini ve ihtiyaçları gidermek için çalıştığını ifade etti.

Yürekten Kulağa Oyunu Farkındalık Kazandırdı

Nişantaşı Üniversitesi'nin de destek verdiği uygulamada proje danışmanı olan Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Arzu Somay, engelli konusuna dikkat çekmek için katılımcılarla birlikte yürekten kulağa adında bir oyun oynadı. Oyunda gözlerini kapatarak Dr. Arzu Somay'ın yönlendirmelerini uygulayan misafirler, engellilik konusunda derin bir bilinç geliştirdiler. "Her insan önce insandır" diyen Dr. Somay, projenin tüm kursiyerlerini sahneye davet ederek teşekkür plaketi teslim törenini gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşlar, Arı Gibi Çalışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement