Engelli Vatandaşlardan Erdoğan'a Şehitlik Toprağı - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşlardan Erdoğan'a Şehitlik Toprağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadasındaki şehitlikten toprak getiren engelli vatandaşları kabul etti.

15.10.2014 17:31  Güncelleme: 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten toprak getiren engelli vatandaşları kabul etti.

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 45 dakika sürdü.

Ziyaretine, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikten Çankaya Köşkü'ne kadar araç kullanmadan gelen engelli vatandaşlarla tek tek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arda Aycibin isminde engeli bir çocukla özel olarak ilgilendi. Yolculuğunun nasıl geçtiğini soran Erdoğan, 8 günde 650 kilometre yapıldığının söylenmesi üzerine, heyette yer alanları tebrik etti.

Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Bathal'ın, kendisine Türk bayrağı motifli kese içerisinde takdim ettiği şehitlik toprağını kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelibolu'dan çıkıp hep birlikte Başkentimiz Ankara'ya, farlı bir heyecanla, coşkuyla gelmiş olmanız, oradaki gelinciklerimizin temsili makamından olan toprağı getirmiş olmanız bizim için ayrı bir gurur vesilesi" dedi.

Bu uzun yürüyüşü engelli vatandaşların gerçekleştirmesinin 77 milyon Türkiye vatandaşı için örnek teşkil edeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hele hele böyle anlamlı bir dönemde, ülkemizi karıştırmak isteyenlere hep birlikte Türkiye olduğumuzu en güzel şekilde ifade edecek olan bir sembol olarak kabul ediyorum. Bu sembolü de Cumhurbaşkanlığı makamının mutena bir yerinde saklayacağımızı sizlere hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Kabulde engelli bir başka vatandaş da Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşları sırasında kalpak kullandığını anımsatarak, Başkomutan sıfatı taşıması dolayısıyla Erdoğan'a kalpak hediye etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşlardan Erdoğan'a Şehitlik Toprağı - Son Dakika


Advertisement