Engelli Yoluna 'Direk' Engeli - Son Dakika
Güncel

Engelli Yoluna 'Direk' Engeli

Engelli Yoluna \'Direk\' Engeli

Sivas kent merkezinde Necmettin Erbakan Caddesi'ne yapılan görme engelli yürüyüş yolunun üzerinde beton elektrik direklerinin bulunması tepki çekti.

01.10.2015 16:10  Güncelleme: 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yolda yürüyecek arkadaşlarını uyaran Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, "Tek engelli iken çift engelli olabilirler" dedi.

Kentteki Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde Sivas Belediyesi'nce taşeron firma aracılığı ile yaptırılan yol yapım ve kaldırım çalışmaları kapsamında görme engelliler için de kabartma taşlarla yürüyüş yolu yapıldı. Yürüyüş yolunun tam üzerinde ise beton elektrik direklerinin bulunduğu görüldü.

Bu duruma tepki gösteren Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Sefa Gülbil, yapılan masrafların boşa gittiğini belirterek, "Bu Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün yapmış olduğu bir çalışma. Bu çalışmayla sivil toplum örgütlerinden hiç bir şekilde bilgi alınmadığı net olarak ortaya çıkmış durumda. Yapılan bu masraflar hiçe gitmiş durumda. Çünkü yürüyüş koridorumuzda direkler mevcut. İnşallah bu haberden sonra kaldırırlar. Taşlar herhalde Sivas Belediye tarafından üretiliyor. Eğer bu konuda bizden fikir edinmiş olsalardı, biz bu standartları onlara verebilirdik. Bir Mayıs ayında engelliler haftasında anılırız, birde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde anılırız. Diğer zamanlar içerisinde fikir edinme konusunda, bize bir şey soran yok" dedi.



'TEK ENGELLİ İKEN ÇİFT ENGELLİ OLABİLİRLER'

Bu yollara güvenip de engelli birinin dışarı çıkamayacağını ifade eden Gülbil, "Çünkü yolu bulmakta zorlanıyorum.Ya bastonla araştıracağım ya da eğilip elimle bakacağım. Bu yapılan yolun eni çok kısa, ölçtük 1.5 karış geliyor. Bizim 1.5 karış içerisinde yürümememiz uygun görülmüş. Halbuki bu yolun, bizim vücudumuzun 1.5 karış genişliğinde olması lazım. Yükseklik hissedilebilir bir konumda değil. Biz şimdi kundura ile yürüdük, zor hissettik. Yarın kar buz olduğunda kışlık ayakkabılarla yürüdüğümüz zaman nasıl hissedeceğiz. Bürokratlarımız gelsinler bastonları verelim, gözlerini bağlayalım. Şöyle bir 100 metre yürüsünler bakalım. O yüz metreyi kaç dakikada alabilecekler. Bu masraflar bizim cebimizden çıkan masraflar" diye konuştu.

"HİÇ BİR ENGELLİ BU YOLU TAKİP EDEMEZ"

Bu yolda yürüyecek arkadaşlarını uyaran Gülbil, "Tek engelli iken çift engelli olabilirler. Kafalarını çarpıp zihinsel engelli olabilirler, ayaklarını burkup bedensel engelli olabilirler. Ben bunu anlamış değilim. Her toplantıya çağırdıkları zaman koşarak giden insanlarız bizler. Bu çalışmayı yapmadan önce bir fikir alsalardı keşke. Bu ebatları, bu yükseklikleri biz onlara izah etseydik de bu masraf yapılmış olmasaydı. Hiç bir engelli bu yolu takip edemez" dedi.

Öte yandan belediye adına çalışmayı yürüten taşeron firma çalışanları ise düzenlemenin tamamlanmasından sonra engelli yoluna denk gelen elektrik direklerinin kaldırılacağını açıkladı.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Yoluna 'Direk' Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı
    23:38 Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde çıkan kavgada 4 kişi yaralandı, 10 şüpheli gözaltına alındı

    Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Üniversite öğrencilerinin de karıştığı kavgada yaralanan 4 kişi hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri, güvenlik önlemi alarak 10 şüpheliyi gözaltına aldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, olay yerinde incelemede bulundu.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement