Engelliler, 22. Kez Ayvalık'ta Buluştular - Son Dakika
Güncel

Engelliler, 22. Kez Ayvalık'ta Buluştular

Engelliler, 22. Kez Ayvalık\'ta Buluştular

Bu sene Ayvalık Belediyesi'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği başladı.

16.09.2014 08:59  Güncelleme: 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvalık Atatürk Caddesi'nde Ayvalık Belediyesi bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Türkiye'nin değişik bölgelerinden şenliğe katılan yaklaşık 800 engelli ve ailesi kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi.

İlk konuşmayı Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dangız yaptı.

Dangız konuşmasında, 22. Ayvalık Zihinsel Engelliler Şenliği'nin Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Zihinsel Özürlüler Federasyonunun birlikte düzenlediğini bildirdi.

Dangız, "Türkiye'nin her köşesinden yaklaşık 800 engelli ve ailesinin katılımıyla gerçekleşen geleneksel şenliğimiz ülkemizin katılımı en yüksek engelli şenliği olma özelliği taşımaktadır. Özellikle son yıllarda devletten hiç katkı almadan sadece Ayvalık Belediyemizin büyük katkılarıyla sürdürmeye çalıştığımız şenliğimizi uluslar arası taşıma eğilimindeyiz. Böylelikle hem engelsiz kent Ayvalık'ı hem de şenliğimizi dünyaya tanıtma ve başka ülkelere de örnek olmayı arzu etmekteyiz" dedi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Uğur, 22 yıl önce başlatılan bu geleneğin bu güne kadar sürmesinin kendileri için övünç ve kıvanç kaynağı olduğunu bildirdi.

Şenliğin 22 sene önce başladığına ve hala devam ettiğine dikkat çeken Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer. "Hakikaten bu etkinlik çok önemli. Zihinsel engelliler ülkemizde 2.5 milyon civarında. Bazı ülkelerin nüfusundan fazla. Türkiye'nin yüzde 12'si engelli. Yani rakamlarımız çok yüksek. Bu yüzden beraber yaşadığımız bu dünyada, ülkemizde beraber yaşayabilmemiz için onların yaşamlarını da kolaylaştırmamız gerekiyor. Ayvalık gerçekten bu konuda çok hamleler yaptı. Ben bu şenliği ilk günden beri destekleyen dernek başkanlarına, emeği geçen yöneticilere ca geçmişten bu güne kadar bu dönem içinde belediye başkanlığı yapanlara ve onların arkadaşlarına da teşekkür ediyorum. Ayvalık'ta böyle bir etkinliğin yapılması ulusal olan bu etkinliği artık uluslar arası bir hale getirmektir. Bizim de hedefimiz o olacaktır. Ben bütün Ayvalık'ta kalacak olan bütün misafirlerimize güzel bir şenlik diliyorum. Buraya gelen kardeşlerimiz seneye de gelecekler, öbür seneye de gelecekler, hep gelecekler. Burada beraber olacağız. Onları burada ağırlamaktan Ayvalıklılar olarak, Ayvalık Belediyesi olarak çok mutluyuz. Onlarla beraber olmaktan, Ayvalık'ı paylaşmaktan çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut şunları dedi; "Özürlülük bir günah, bir suç değil. Özürlüler Allah'ın topluma bir emanetidir. Herkes bunlardan sorumludur. Herkes yarın kendisinin de özürlü olabileceğini, ailesinde birisinde özür olabileceğini düşünmesi lazım."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bu günün çok önemli bir gün olduğunu ve iki önemli şenliğin birlikte yaşandığını dile getirerek şu sözleri kullandı;

"Bu gün bu güzel toprakların direnişin ve cesaretin var olduğu topraklarda düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümünü kutluyoruz. Gerçekten o gün o direnişi cesareti gösteren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ayvalık'taki o gün o direnişi gösteren 172. alayımız olmak üzere ilk kurşunun atıldığı Ayvalık'ta yine hiç kimseye kulak asmayan direnen ve bağımsızlığını kazanan Ali Çetinkaya olmak üzere bütün kahramanlarımızı, bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ayvalık, Türkiye'deki bütün engelli kardeşlerimizi ve onların ailelerini kucaklıyor, onları burada bir araya getiriyor. Onların aileleriyle beraber bir şenlik hatası geçirmelerini sağlıyor. Burada o güzel dayanışma ruhunu, Ayvalık gösteriyor. 22 yıl az bir zaman değil ben de bundan dolayı öncelikle Ayvalıklıları kutluyorum."

Ayvalık Kaymakam Vekili Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan 2014- 2015 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bütün öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak başladığı konuşmasında;

"Bu gün 22'ncisi yapılmakta olan böylesine güzel ve anlamlı olan özürlülere yönelik bir çalışmayı yapanları kutluyor, 22 yıldır devam ettiren ve emek verenleri özellikle tebrik ediyorum. Ayrıca bu gün Ayvalık'ın kurtuluşunun 92. yılı. Ayvalık'ın kurtuluşunda emeği geçenleri başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Ali Çetinkaya'yı, onunla birlikte Kuva- yi Milliyeyi burada yaşatarak özellikle de aramızda bulunan gazilerimiz nezdinde gazilerimiz ve şehit ailelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Hepimiz asında bir özürlü adayıyız. Bir gn nerede, nasıl, ne şekilde bazıları için kader dünyaya geldikleri an karşılaşıyorlar bu özürlülük kavramıyla.bizler için ya da hepimiz için sağlam olduğunu düşünenlerle hepimiz aslında özürlü adayıyız. İnşallah bu kimsenin başına gelmez, dünyada özürlülük kavramı kalmaz ama bir gün bir şekilde özürlülük kavramı veya özürlü ailesi olma zorunluluğu karımıza çıkabilir." Kelimelerini kullandı.

Törenlerin sonunda emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Sabahki şenlik programı pandomima gösterisi ile sona erdi. Engelliler ve aileleri başkan Rahmi Gençer ile hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelliler, 22. Kez Ayvalık'ta Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi
    16:43 Çiğdem Gegeoğlu Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na seçildi

    Edirne İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Çiğdem Gegeoğlu seçildi. Meclisin ilk toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Gegeoğlu, seçilmesinden dolayı gurur duyduğunu ve heyecanlı olduğunu belirtti. Toplantıda 1. başkanvekilliğine Serdar Çığla, 2. başkanvekilliğine Vedat Koyuncu, katip üyeliklere ise Salih Akar ve Mehmet Güneş Yılmaz seçildi.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı
    16:42 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, yabancı öğrencileri ağırladı

    Polonya, Portekiz ve Danimarka'dan gelen öğrenciler Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli'yi ziyaret etti. Başkan Şehirli, öğrencilere hoş geldiniz diyerek, şehirlerini ve ilçelerini tanıtmalarını istedi. Ayrıca, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor
    16:39 Türk yayınevi Çin edebiyatına ilgiyi artırıyor

    Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından düzenlenen 'Edebiyatta Çeviri ve Karşılıklı Öğrenme' konulu seminer, Türkiye ve Çin'den yazar ve şairleri bir araya getirdi. Seminer, Türklerin Çin edebiyatına olan ilgisini ortaya koyarken, Türk yayıncıların Çin'deki etkinliklere katılımı iki ülke arasındaki bağları güçlendirdi. Kırmızı Kedi Yayınevi, Çin'de ofisi bulunan ilk Türk yayınevi olma özelliğini taşıyor ve Çin edebiyatından daha fazla yazarı Türkiye'ye kazandırmayı hedefliyor.


Advertisement