Engelliler 23'üncü Kez Ayvalık'ta Buluştu - Son Dakika
Güncel

Engelliler 23'üncü Kez Ayvalık'ta Buluştu

Engelliler 23\'üncü Kez Ayvalık\'ta Buluştu

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen 23'üncü Ayvalık Engelliler Şenliği'nde engellilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi.

01.10.2015 18:21  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde düzenlenen 23'üncü Ayvalık Engelliler Şenliği'nde engellilerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri dile getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen 23'üncü Ayvalık Engelliler Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yusuf Çelebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker ve aileleriyle birlikte gelen engellilerin katıldığı şenliğin açılışında konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı görme engelli Yusuf Çelebi, Ortadoğu'da yaşanan kargaşa ve bu büyük coğrafyadaki çatışmalar nedeniyle her geçen gün dünyadaki engellilere yenilerinin katıldığını söyledi. Türkiye'de yaşanan terör olaylarına bağlı olarak engelli sayısının da arttığını hatırlatan Çelebi, Türkiye'de engellilerin sorunlarının çözümünde yasaların ve koşulların müsait olduğunu ancak tek sorununun farkındalık olduğunu savundu.

Törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise engellilerin 23 yıldır Ayvalık'ta halkın büyük bir memnuniyeti ve sevecenliğiyle konuk edildiğini belirtti. Başkan Gençer, "Türkiye'de 12 milyonun üzerinde engelli var. Engellilerin sadece yüzde 15'i genetik bozukluklardan dolayı engelli kalırken, bu sayının artmasında ne yazık insanoğlunun çıkardığı savaşlar ve şiddet etkili" diye konuştu.

'ENGELLİLER BİRİNCİ SINIF VATANDAŞI OLMAYI HAK EDİYOR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya ise, şenliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılmayı planladığını ancak yurt dışında olduğu için gelemediğini hatırlattı. Akkaya, "Mecliste sizin için çalışıyoruz. Engellilerin sorunları sadece kendilerinin yada ailelerinin değil, hepimizin sorunu, insanlığın bir sorunudur. Bu yüzden de engellilik sorununun bir siyaset malzemesi yapılmaması gerekir. TBMM'yi temsil eden tüm partiler engelliler için işbirliği yapmalıdır. Biz CHP olarak bunu yapıyoruz ve 26'ıncı dönemde de bunu yapmayı sürdüreceğiz. Türkiye'de bu sorunun çözümlenmesinde yasalar ne yazıkki yeterli değildir. Avrupa'nın çok gerisindeyiz. Oysa engelli vatandaşlarımız bu ülkede birinci sınıf vatandaş olmayı hak ediyor" diye konuştu.

Şenlik 4 Ekim Pazar günü yapılacak etkinliklerle sonlandırılacak. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler 23'üncü Kez Ayvalık'ta Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement