Engelliler Adına Fındık Toplandığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Adına Fındık Toplandığı İddiası

Engelliler Adına Fındık Toplandığı İddiası

Alaplı Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, ilçeye bağlı köylerde derneklerinin adının kullanılarak fındık toplandığını iddia etti.

16.08.2016 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı Anadolu Engelliler Derneği Başkanı İsmail Korkut, ilçeye bağlı köylerde derneklerinin adının kullanılarak fındık toplandığını iddia etti.

Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, her fındık sezonunda Engelliler Derneğinin adını kullanarak fındık toplandığını öne sürdü.

Vatandaşlardan bu tür kişileri kolluk kuvvetlerine ihbar etmelerini istediklerini ifade eden Korkut, şöyle konuştu:

"Birkaç yıldır aynı sorunla karşı, karşıyayız. Bir kaç gündür köylerden derneğimizin yararına fındık toplanıyor yönünde şikayetler almaya başladık. Alaplı Anadolu Engelliler Derneği olarak böyle bir kampanya başlatmadık. Fındık toplayan kişi yada kişilerle hiçbir bağlantımız yok. Evlerine gelerek derneğimiz adına bir poşet fındık isteyen kişileri vatandaşlarımız kolluk kuvvetlerine şikayet etsinler. Her yıl aynı sorunla karşı karşıya kalmaktan engelliler olarak rahatsız olmaya başladık. Dernek olarak kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızdan fındık istemek gibi bir talebimiz asla olamaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler Adına Fındık Toplandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarlada çalışırken başladığı para halterde Avrupa şampiyonu olan Besra Duman, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti
    10:58 Tarlada çalışırken başladığı para halterde Avrupa şampiyonu olan Besra Duman, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde etti

    Konya'da yaşayan 23 yaşındaki milli sporcu Besra Duman, tarlada çalışırken başladığı para halter sporunda Avrupa şampiyonu oldu. 2024 Paris Paralimpik Oyunları'na katılma hakkı elde eden Duman, hedefinin ilk 3'e girmek ve altın madalya kazanmak olduğunu belirtti. Kendisi gibi engeli olanlara ve gençlere spor yapmalarını öneren Duman, sporun hayatını değiştirdiğini ifade etti.

  • Aydın'da Üretilen Çileğin 12,5 Bin Tonu Yurtdışına İhraç Ediliyor
    10:58 Aydın'da Üretilen Çileğin 12,5 Bin Tonu Yurtdışına İhraç Ediliyor

    Aydın, Türkiye'nin önde gelen çilek üretim merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son verilere göre, Aydın'da toplamda 95 bin ton olan çilek üretiminin 12,5 bin tonu taze çilek olarak yurtdışına ihraç ediliyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş, çilek üretimi ve pazarlaması hakkında bilgi almak için Atça Toptancı Hali'nde incelemelerde bulundu.

  • Uludere'de Tanin Geçidi'nde Kar Temizleme Çalışması
    10:57 Uludere'de Tanin Geçidi'nde Kar Temizleme Çalışması

    Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan 2 bin 230 rakımlı Tanin Geçidi'nde Karayolları ekipleri tarafından kar temizleme çalışması yürütülüyor. Geçit, Uludere ilçesi ve Uzungeçit beldesi arasında alternatif kısa yol olarak kullanılıyor ve kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle temizleme çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde hafif ticari araç takla attı: 7 yaralı
    10:56 Adıyaman'ın Besni ilçesinde hafif ticari araç takla attı: 7 yaralı

    Besni'de yapımı süren kalıcı konutlarda çalışan işçileri taşıyan hafif ticari araç, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada 7 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Trakya Üniversitesi Rektörü, yeni sözleşmeli personelle bir araya geldi
    10:55 Trakya Üniversitesi Rektörü, yeni sözleşmeli personelle bir araya geldi

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitede çalışmaya başlayacak 78 sözleşmeli personelle bir araya geldi. Tabakoğlu, yeni personele hoş geldiniz dileklerini ileterek, üniversitenin büyük ailesine katılan çalışanların dinamizm ve hedeflere katkı sağlayacağını belirtti.

  • Sinop: Türkiye'nin En Kuzeyi, En Mutlu ve En Yaşlı İli
    10:53 Sinop: Türkiye'nin En Kuzeyi, En Mutlu ve En Yaşlı İli

    Sinop, Türkiye'nin en kuzeyinde yer alması, en mutlu ve en yaşlı insanları barındırmasıyla dikkat çekiyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun araştırmalarına göre, Sinop yıllardır en yaşlı il olarak belirlenirken, aynı zamanda en mutlu il olarak da öne çıkıyor. Sinop'un bu özellikleri, gençlerin büyük şehirlere göç etmesi ve yaşlıların huzurlu bir yaşam arayışıyla tercih etmesinden kaynaklanıyor.

  • Akademik radyo halkla buluşuyor
    10:53 Akademik radyo halkla buluşuyor

    Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından kurulan radyoda öğrencilere uygulamalı eğitim verilirken halkında radyoyla buluşturularak toplumsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Üniversite ve şehir halkı arasındaki bütünleşme güçlendiriliyor. Radyo programlarıyla öğrencilerin saha deneyimi kazanması ve toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

  • Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Geleneksel İftar Programı
    10:53 Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden Geleneksel İftar Programı

    Sivas'ın Ulaş İlçesinde bulunan Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi, öğretmenler, personel, öğrenciler ve okul aile birliğinin katkılarıyla geleneksel iftar programını düzenledi. Okul Müdürü Ali Işıkver, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, ramazan ayının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni etti.

  • Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu
    10:52 Eskişehir Valisi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü, öğrencilerle iftarda buluştu

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürü Osman Ercan, Hızır Bey Erkek Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu'nda kalan öğrencilerle iftarda bir araya geldi. Vali Aksoy, öğrencilerle sohbet etti ve dua ederek oruçlarını açtılar. GSB İl Müdürü Osman Ercan, Vali Aksoy'a teşekkür etti ve gençlere başarılar diledi. Buluşma, öğrencilerin Vali Aksoy ve İl Müdürü Ercan ile fotoğraf çekimiyle sona erdi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İSAM'ın amacının Kur'an-ı Kerim'le bütün insanları aydınlatmak olduğunu söyledi
    10:49 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İSAM'ın amacının Kur'an-ı Kerim'le bütün insanları aydınlatmak olduğunu söyledi

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İSAM tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, İslam Ansiklopedisi'nin amacının Kur'an-ı Kerim'le bütün insanları aydınlatmak olduğunu belirtti. Erbaş, İslam medeniyetinin ilim, irfan, bilgi ve hikmet medeniyeti olduğunu vurgulayarak, İSAM'ın hocaların tanınmasına ve ilmin yayılmasına katkı sağladığını ifade etti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mahalle ve Dernek Ziyaretlerine Devam Ediyor
    10:49 Bozüyük Belediye Başkanı Mahalle ve Dernek Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, mahallelerde gerçekleştirdiği yürüyüşler ile dernek ziyaretlerine devam ediyor. Başkan Bakkalcıoğlu, Bozüyük Kuzey Kafkasya Kültür Derneği'ni ziyaret ederek dernek başkanı ve üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Başkan Bakkalcıoğlu, görev süresi boyunca gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgi verdi ve teşekkürlerini iletti.


Advertisement