Engelliler Dans Edip, Şarkı Söyledi - Son Dakika
Yerel

Engelliler Dans Edip, Şarkı Söyledi

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi'nin "Kalbin Ritmi", "Kalbin Dansı" gruplarının gösterisi ile Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği parçalar, beğeni topladı.

13.05.2015 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi'nin "Kalbin Ritmi", "Kalbin Dansı" gruplarının gösterisi ile Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği parçalar, beğeni topladı.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen gösteride engelli ailelerine ve annelerine özel bir gün yaşatıldı. Konser, Cuma Çimen'in ritm şefliğinde Kalbin Ritmi Grubu'nun sahne almasıyla başladı.

Çeşitli müzik aletleriyle ritm tutan engelliler, çaldıkları şarkılarla uzun süre alkışlandı. Daha sonra Kalbin Ritmi Grubu üyeleri, dans grubu eğitmeni Emine Basit önderliğinde yöresel kıyafetlerle Kafkas dansı, anne ve engelli çocukların dansı, rengarenk elbiselerle de lambada dansını sergiledi. Dans figürlerini başarıyla yapan engelliler hem doyasıya eğlendi hem de aileleri eğlendirdi.

Etkinliğin devamında Engelliler Meclisi üyeleri tarafından oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu, şef Kemal Kamalı önderliğinde sahne aldı.

Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının da enstrümanlarıyla eşlik ettiği konserde, engelliler tarafından şarkılar seslendirildi. Kimi zaman hareketli şarkılarla salonu eğlendiren engelliler, kimi zaman hüzünlü şarkılarla izleyicileri duygulandırdı.

Programda, Engelliler Meclisi tarafından anneler gününe özel engelli annelerinin konu alındığı "Engelli çocukları ve anneleri" video sunumu yapıldı. Engelliler Meclisi tarafından örnek anne seçilen otistik Ahmet Sezer'in annesi Sema Armağan'a günün anısına plaket ve çiçek verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Dans Edip, Şarkı Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement