Engelliler Gönüllerince Bir Hafta Geçirdi - Son Dakika
Yerel

Engelliler Gönüllerince Bir Hafta Geçirdi

Engel tanımayan Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını dolu dolu geçirdi.

18.05.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engel tanımayan Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını dolu dolu geçirdi. İlçedeki engelli vatandaşlara yönelik sahilde piknik, temsili askerlik töreni katılımı gibi çeşitli etkinlikler düzenleyen Sağlık İşleri Müdürlüğü, son olarak Yaşam Cafe'de engelli belediye personeliyle kahvaltıda buluştu.

Engelli bireyler için ürettiği çözümler ve onların eğitimiyle ilgili yaptığı çalışma doğrultusunda sürekli projeler geliştiren Beylikdüzü Belediyesi, ilçedeki dezavantajlı guruptaki vatandaşların dolu dolu bir hafta geçirmesi için etkinlikler düzenledi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğünün organize ettiği programlarla ilçe genelinde birçok engelli, çeşitli etkinliklere katıldı. Belediye meclis üyelerinden oluşturulan Engelliler Komisyonu da çok sayıda organizasyon içinde yer aldı ve engelli öğrencilere ders veren öğretmenlere ziyaret düzenlendi. Beş engelli genç Hasdal'da bulunan askeriyede temsili askerlik görevlerini yerine getirdi. Düzenlenen piknik ve kahvaltıyla etkinlikler sona erdi.

SAHİLDE PİKNİK KEYFİ, EĞLENCELİ YARIŞLAR

Gürpınar sahilde düzenlenen piknikte engelli vatandaşlar ve aileleri keyifli saatler geçirdi. Katılımın yoğun olduğu piknikte birbirinden eğlenceli animasyon ve sihirbaz gösterileri güne neşe kattı. Müzikle coşan engelli bireyler ile alanda ayrıca çuval ve kaşıkla yumurta taşıma yarışmaları da yapıldı. Gün boyu vatandaşlara döner, içecek, dondurma gibi çeşitli ikramlarda bulunuldu.

"AZMİNİZLE GURUR DUYUYORUZ"

Son olarak belediye bünyesinde çalışan engelli personeli Yaşam Cafe'de kahvaltıda ağırlayan Belediye Meclis Üyeleri Ebru Çevik, Turan Serdar Çakmak, Ahmet Bağbekleyen ve Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz, iş yaşamındaki performansları için çalışanlara teşekkür etti. Personelin azmiyle gurur duyduğunu belirten Bağbekleyen, "Bizim amacımız çevrenin, yaşam alanlarının değil, hayatın engelsiz olması. Engelsiz bir Beylikdüzü için iki yıldır çalışıyoruz tabi ki sizlerin de önerileri bizim için çok değerlidir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Gönüllerince Bir Hafta Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement