Engelliler Günün'nde Özgün Coşturdu - Son Dakika
Yerel

Engelliler Günün'nde Özgün Coşturdu

Engelliler Günün\'nde Özgün Coşturdu

Yenimahalle Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte pop sanatçısı Özgün’ün konseri Başkentlileri coşturdu.

03.12.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte pop sanatçısı Özgün'ün konseri Başkentlileri coşturdu.

2 yaşındaki oğlu down sendromlu olan pop sanatçısı Özgün, Nazım Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. Ankaralı müzekseverlerin konsere ilgisi büyük olurken etkinliğe katılan engelli vatandaşların sayısı da bir hayli fazlaydı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Bir sosyal devlette insanlık adına yapılması gereken, o devlette yaşayan tüm yuttaşların eşit yaşam koşullarına ulaşmakla barış sağlanabilir, huzur sağlanabilir" diye konuştu.

Engelliler konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nde geçmişe bakıldığında çok başarıların olmadığını ifade eden Yaşar "Biz genimizde engellilere acıyan bir toplumun geninden geliyoruz. Hatta bazı zamnlarda engellilerden yararlanan bir toplum geninden geliyoruz. Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'ten sonra engellilere eşit yurttaşlık tanınmış ve o günden bugüne bütün Cumhuriyet hükümetleri engelliler konusunda çeşitli adımları atmış, belli bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Engelli-engelsiz bütün yurttaşların yaşamaktan mutlu olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti'ni gerçekleştirmek zorundayız"şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa bir belediyede engelli şubesini kurduklarını ve başına da engelli bir yurttaşı geçirdiklerini vurgulayan Yaşar, Yenimahalle'de beş binin üzerinde engelli yurttaşın olduğunu ve bu yurttaşların eğitim durumu, ekonomik durumu ve hangi grup engelli oldukları hakkında tespitler yaptıklarını söyledi.

Tespit edilen engelli yurttaşlar için projeler geliştirdiklerini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar "Ankara'daki ve bölgedeki engelli okullarının tümüne sahip çıkıyoruz. Müzik odaları açtık, konferans merkezlerini yeniledik. Okulların boya, badana, çevre düzenlemesi hepsini yaptık. Bedensel engellilere akülü sandalye teslim ettik. Görme engellilere, duyma engellilere bize ulaşan büütn hizmetleri vermeye çalıştık. Onların da çalışma hayatına katılmasını sağladık. Engelli tiyatrosunu kurarak daha üç gün önce yine bu salonda Türkiye Engelsiz Sanat Ödülleri'ni sahiplerine verdik. Velhasıl sağlıklı yurttaşlaımız için ne yaptıysak engelli yrttaşlarımız için de onları yapmaya çalışıyoruz. Engelliler Umut Evini de Cumhuriyetin başkenti Ankara'ya, Cumhuriyetin ilkesi Yenimahalleye yapacağım" ifadelerini kullandı.

2 yaşındaki oğlu Ediz down sendorumlu olan şarkıcı Özgün de Türkiye'de yapılması gereken çok şey olduğunu belirterek "Hep onu söylüyorum engelli diye bir şey kabul etmiyorum, engelli olan biziz. Bu yüzden bugün Ankara'dayım. Hem şarkılarımı söyleyeceğim hem de insanlarla konuşma fırsatı bulacağım fırsat buldukça bu tarz etkinliklere katılmaya çalışacağım"şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan bir engelli vatandaş ise "Ben genel olarak böyle günlerin sorunların çözülmesi için odaklanılması gereken günler olduğunu düşünüyorum. Ben eğitimli bir engelliyim, bu yüzden istihdam sorunu yaşamıyorum ama temel sorun ailede başlıyor. Ailenin eğitiminde akabinde engellinin eğitiminde ve beraberinde toplumun eğitiminde olduğunu düşünüyorum. Engellilerin eve kapatıldığı, yok farz edildiği bir toplumdayız. Ben onlardan biri değilim ama diğerleri adına çok şey yapılması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Günün'nde Özgün Coşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement