Engelliler Haftası - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftası

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Engelliler Meclisinin bu sene 10'uncusunu düzenlediği "Engelliler Festivali" kapsamında, görme engellilerin yaşadığı güçlüklere dikkat çekebilmek için, 400 metre boyunca gözleri kapalı yürüdü.

11.05.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Engelliler Meclisinin bu sene 10'uncusunu düzenlediği "Engelliler Festivali" kapsamında, görme engellilerin yaşadığı güçlüklere dikkat çekebilmek için, 400 metre boyunca gözleri kapalı yürüdü.

Festival çerçevesinde, Anıtpark önünden Valilik binasına kadar yürüyüş yapıldı.

Engellilerin tekerlekli sandalye ve koltuk değnekleriyle katıldığı etkinlikte, gözlerini siyah bantla kapatılan Çoban, mehter marşı eşliğinde yaklaşık 400 metre yürüdü.

Yürüyüşün sona ermesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çoban, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Görme engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek istediklerini belirten Çoban, "Gözlerimizi kapattığımızda sağa ve sola gitmek mümkün değil. Ancak birisi kolumuza girerek bizi götürürse ilerleyebiliyoruz. Gerçekten çok zor bir durum. Bu da engellilerin yaşadığı sıkıntıları anlamamıza büyük ölçüde yardımcı oluyor" diye konuştu.

Yürüyüşe, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve bir grup vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement