Engelliler Haftası - Son Dakika
Güncel

Engelliler Haftası

Çankırı'da engellilerin hazırladığı "Yeşeren Umutlar" sergisi açıldı.

16.05.2016 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da engellilerin hazırladığı "Yeşeren Umutlar" sergisi açıldı. Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde kalan engellilerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin oluşturduğu sergi kentteki bir alışveriş merkezinde açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, yoğun katılım dolayısıyla gelenlere teşekkür etti.

Engelliler Haftası dolayısıyla sergiyi açtıklarını dile getiren Yıldırım, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir program hazırlamıştık. Malumunuz memleketimizin içerisinden geçmiş olduğu hassas dönemlerden dolayı, şehitlerimizin olması münasebetiyle normal programımızı iptal ettik ve bugün sadece kısa bir programla Engelliler Haftasını kutlayacağız." dedi. Sergide engellilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünlere yer verdiklerini ifade eden Yıldırım, "Engellilerimiz, rehabilitasyon merkezlerinde hem hayata tutunuyorlar hem de kendi emekleriyle birşeyler yapıyorlar. Onların bu eserleri ortaya çıkarması bizleri mutlu ediyor. Şimdi onların hazırladığı eserleri göreceksiniz." diye konuştu.

Eldivan Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engellilerin hazırladığı mehteran gösterisi ve Şabanözü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde kalan engellilerinin oluşturduğu "Gönül Korosu"nun söylediği ilahiler açılışa katılanların beğenisini topladı.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın da katıldığı sergi açılışı gelenlerden yoğun beğeni aldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement