Engelliler İçin Yüzme Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Engelliler İçin Yüzme Kursu Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Beyaz Ay Derneği tarafından hayata geçirilen "Açmak İçin Hareket Et" projesiyle zihinsel engelli çocuklar, yüzme kursuna başladı.

20.10.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Beyaz Ay Derneği tarafından hayata geçirilen "Açmak İçin Hareket Et" projesiyle zihinsel engelli çocuklar, yüzme kursuna başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yüzme havuzunda verilen eğitimlerde zihinsel engelli çocuklara uzmanlar tarafından yüzme öğretiliyor.

Beyazay Derneği Adıyaman İl Başkanı Ayla Pektaş, Derneklerinin başlattığı "Açmak İçin Hareket Et" projesinin engelli bireyleri engelsiz bireylerle biraraya getirdiğini söyledi.

Projenin amacının engelli bireylerin sosyal hayata katılımını sağlamak olduğunu vurgulayan Pektaş, "Amacımız, onların spor aktivitesi içine çekerek sosyal hayatta var olmalarını sağlamak. Bunun yanında engelli olmayan vatandaşlarımızın da engelli bireylerimizle beraber spor yapmasını sağlayarak, onların engellilik konusunda farkındalıklarını artırmak, sıkıntıları ile yaşamalarını sağlamak, mutluluklarını paylaşmalarını sağlamak" diye konuştu.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı da proje ile engelli bireyleri daha çok toplum içinde tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Her türlü vatandaşımıza bedensel eğitim vermek asli görevlerimizden birisidir" diyen Bağcı, Gençlik ve Spor Bakanlığının yıllardır uygulamış olduğu projelerde, sporda engelleri kaldırdığını ifade etti.

Adıyaman Zihinsel Engellileri Aileleri Derneği Başkanı Zeynal Alagöz, ailelere çağrıda bulunarak, engelli çocuklarını bu kurslara göndermelerini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler İçin Yüzme Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement