Çanakkale'de, 'Sualtında Engel Yok' Projesi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de, 'Sualtında Engel Yok' Projesi Başlıyor

Çanakkale\'de, \'Sualtında Engel Yok\' Projesi Başlıyor

'Sualtında Engel Yok' isimli projeyle, 13-30 yaş arasındaki fiziksel engelli bireylerle yüzme ve tüplü dalış programı gerçekleştirilecek.

23.09.2013 08:54  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve Çanakkale Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin ortağı olduğu "Sualtında Engel Yok" isimli projeyle, 13-30 yaş arasındaki fiziksel engelli bireylerle yüzme ve tüplü dalış programı gerçekleştirilecektir.

Ekim ayında başlayacak projenin hedef kitlesi, 13-30 yaş arasındaki fiziksel engelli bireylerdir. Engellerin aşılması adına "Sualtında Engel Yok" sloganıyla yola çıkılan bu proje bedensel engellilerin yüzme ve dalış sporuyla tanışmaları sağlanarak gerçekleştirilecektir. 72 saat yüzme ve 72 saat dalış eğitimi alacak 30 engelliye, 30 kişilik gönüllü ekibi yardımda bulunacaktır. Proje çerçevesinde gönüllülerin engellilere doğru şekilde yaklaşabilmeleri ve engellilerin de sosyal hayata adaptasyonlarının artırılması ve öz güvenlerini geliştirmeye yardımcı olmak ve bu konuda bilgi ve becerilerini geliştirebilmek için psikolojik danışman eşliğinde eğitimler de verilecektir. Uzman eğiticilerin yürüteceği yüzme ve dalış programları Esenler 3 ay sürecek yüzme eğitimleri 1 Ekim'de, ve ardından 3 ay sürecek olan dalış eğitimleri de 1 Ocak'ta başlayacaktır. konu hakkında uzman olan eğitmenler tarafından verilecektir. Anafartalar Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilecek programa katılan engelliler evlerinden servise alınacak ve bırakılacaktır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen bu programa katılmak isteyen 13-30 yaş arasındaki kız ve erkek bedensel engelliler Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ne başvurabilir veya 213 71 63 numaralı telefondan bilgi alabilirler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çanakkale'de, 'Sualtında Engel Yok' Projesi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement