Engelliler "Kutlu Doğum Haftası"Nda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Engelliler "Kutlu Doğum Haftası"Nda Bir Araya Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Müftülüğünce düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programında, engelliler ve aileleri bir araya geldi.

22.04.2016 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Müftülüğünce düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programında, engelliler ve aileleri bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağlarbaşı Kültür Merkezindeki etkinliğe, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç ile Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek ile yaklaşık 300 engelli ve ailesi katıldı.

"Hazreti Peygamber", "Tevhid", "Vahdet" ve "Beraberlik" temasıyla yapılan etkinlik, görme engelli hafız İbrahim Altıntaş'ın Kur'an tilaveti ile başladı.

Burada konuşan Osman Ateş, haftanın tek tek bireylere, ailelere ve insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Peygamber zamanı için "Hane-i Saadet" ve "Asrı Saadet" tasviri yapan Ateş, "Kutlu Doğum Haftası'nın bize bırakması gereken en güzel miras, kendi hayatımızda ailelerimize peygamber efendimizin yaşamış olduğu Hane-i Saadet'i yaşatmaktır. Peygamber efendimizin ve onun kutlu sahabesinin yaşadığı dönem, huzur asrı olarak tanımlanır. İçinde bulunduğumuz dönem de barışa, sevgiye, huzura, şefkate en çok ihtiyaç duyulan zamandır. Haftanın bu huzuru toplumumuza ve tüm insanlığa getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Rahmi Yaran da ülke genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin peygamberi anlamaya, anlatmaya ve örnek alarak huzurlu mutlu bir hayat yaşamaya vesile olduğunu belirtti.

Etkinliklerin toplumsal huzura ve beraberliğe katkı sağlaması için gerçekleştirildiğini anlatan Yaran, "Toplumda birliği yakalayabilmemiz için kalplerimizde birliği yakalamalıyız. İçimizi, kendimizi düzeltmek ondan sonra ailemize, çevremize, topluma, milletimize ve bütün insanlığa karşı örnek Müslüman hayatını yaşamak ve sunmak gibi bir vazifemiz var. Bunu Allah'ın ve peygamberimizin rehberliğinde yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

İşaret diliyle ilahi okudular

Yeliz Yıldız Kökenek ise engelli ve ailelerinin hayatın her alanında aktif rol almaları için çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, manevi destek hizmetlerimizden şu ana kadar 5 binin üzerinde engelli· ve ailesi·nin yararlandığını kaydetti.

Etkinlikte, Engelliler Müdürlüğünün "Sufisem" ve "Semazen" adlı müzik grupları ilahi konseri ve şiir dinletisi sundu. Üsküdar Asım Ülker Kuran Kursu ile Ümraniye Müftülüğü Derviş Ali Ceylan Kuran Kursu öğrencileri de sinevizyon eşliğinde peygamberin hayatı ve hadislerini işaret diliyle anlattı.

Görme engelli bir öğrencinin Braille alfabesi ile okuduğu Kur'an-ı Kerim, engelli ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. İstanbul Müftülüğü eğitim merkezlerinde eğitim alan kız öğrencilerin işaret diliyle gerçekleştirdiği ilahi dinletisi de renkli görüntülere sahne oldu.

Tuzla Engelliler Merkezi tarafından da İslam kardeşliğine vurgu yapmak amacıyla mültecilerin yaşadığı sorunları gündeme getiren tiyatro oyunu sahnelendi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren İstanbul Darülaceze Müdürlüğünde de "Kutlu Doğum Haftası" programı düzenlendi.

İlahilerin okunduğu ve duaların edildiği programda, Darülaceze sakinlerine gül dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler 'Kutlu Doğum Haftası'Nda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement