Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde Yolsuzluk İddiası - Son Dakika
Yerel

Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde Yolsuzluk İddiası

AK Parti Antalya Milletvekili Enç, "Antalya'da bulunan engelli rehabilitasyon merkezinde bir takım yolsuzluk ve usulsüzlükler yapılıyor" dedi.

09.06.2014 13:34  Güncelleme: 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Antalya'da 11 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve Türkiye ile Batı Avrupa'nın en büyük engelli rehabilitasyon merkezinde bir takım yolsuzluk ve usulsüzlüklerin yapıldığını iddia etti.

Milletvekili Enç, AK Parti Antalya İl Başkanlığında konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Döşemealtı Çıplaklı mevkisinde 2004 ve 2009 yılları arasında AK Partili belediye döneminde Türkiye'nin ve Batı Avrupa'nın en büyük engelli rehabilitasyon merkezinin yapımına başladıklarını söyledi.

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinin yapımının yüzde 90'ının kendi belediyeleri döneminde bitirildiğini ifade eden Enç, daha sonra burasının 2009 yılındaki yerel seçimleri kazanan CHP'li belediye tarafından tamamlandığını anlattı.

Ancak CHP'li belediyenin bu merkezi 2010 yılında Engelli Bireyler Derneği adı altında bir derneğe kiraladığını dile getiren Enç, şöyle konuştu:

"Şu an engelliler merkezinde bu derneğe ait 17 personel ve belediyeye ait ise 68 personel çalışıyor. Ancak 500 engellinin yararlanması gereken bir yerde sadece 30 engelli hizmet görüyor. Antalya'da bulunan engelli rehabilitasyon merkezinde bir takım yolsuzluk ve usulsüzlükler yapılıyor. Şu an engellilerin faydalanabileceği başta hobi bahçeleri ve atölyelerinin hiçbiri faaliyette değil. Türkiye'nin ve Batı Avrupa'nın en büyük engelli merkezinde bulanan 85 personel sadece 30 engelliye hizmet veriyor. Merkezdeki engellilerin haftada 5 gün 40 saat eğitim alması gerekirken, sadece haftanın iki günü eğitim alıyor."

Merkezin ayda 271 bin lira, yılda ise 3 milyon 254 bin lira zarara uğratıldığını öne süren Enç, merkezde kiralanan engelli araçların kirasında da çok yüksek artışların olduğunu iddia etti.

2013 yılında 2 bin 500 liaraya kiralanan engelli araçlarının kirasının 2014 yılında 6 bin 900 liraya kadar yükseldiğini belirten Enç, "Tamamen iyi niyetle yapılmış olan bir yerin becerizsizlik yüzünden işletilemediği ve kamunun zarara uğratıldığını görüyoruz. Ne yazık ki bakımsızlıktan birçok yeri de çökmüş durumda. Antalya'ya yakışmayacak görüntüler var. Konuyla ilgili olarak yasal anlamda soruşturma başlattık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Rehabilitasyon Merkezinde Yolsuzluk İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement