Engelliler Sas Komandolarıyla Dalış Yaptı - Son Dakika
Güncel

Engelliler Sas Komandolarıyla Dalış Yaptı

Cumhuriyetin 91’inci yılı dolayısıyla engelliler SAS ve 1’inci sınıf dalgıç eğitmenleri eşliğinde dalış gerçekleştirdi.

28.10.2014 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin 91’inci yılı dolayısıyla Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın farklı engel grubundaki beş engelli kursiyer, SAS ve 1’inci sınıf dalgıç eğitmenleri eşliğinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Beykoz Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Dalış Eğitim İskelesi’nde 8 metrelik derinliğe inerek dalış gerçekleştirdi.

Bağcılar Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi ve Sualtı Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Sualtı Sporları Federasyonu’nu anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlik programı kapsamında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyeri olan görme, işitme, fiziksel, zihinsel ve süreyen engelli kursiyerler Beykoz’daki Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Dalış Eğitim İskelesi’nde suya aletli dalış gerçekleştirdi. 

Sualtı Aletli Dalış Etkinliği öncesinde bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, anlamlı bir günde önemli bir programda buluştuklarını ifade etti. 

Geçen yıl da Kastamonu Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlediği “Birlikte Daha Güzel Maviye İlk Adım Projesi” etkinlik kapsamında Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve 5 engelli ile birlikte dalış yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi: “Eğer bir toplumda mutluluğu ve huzuru hedefliyorsanız, bireysel mutluluğa ulaşmanız gerekiyor. Engellisi, yaşlısı, kadını ve genci ile huzurlu bir toplum oluşturmanın yolu hiçbir ayırım ve farklılık gözetmeksizin birlikte hareket etmekten geçmektedir. Böyle anlamlı programlarda engellilerimize fırsat tanındığında neler yapabileceklerine de şahit oluyoruz. Onlar, kendilerini yük olarak görmekten ziyade faydalı insan olarak hissediyorlar. Bu programlar engelli kardeşlerimiz için aynı zamanda rehabilitasyon da olmaktadır.” 

Engelliler için her zaman en iyi projeleri hayata geçirdiklerini de kaydeden Çağırıcı, birlikte balık tuttuklarını, adalara gezi düzenlediklerini sözlerine ekledi. 

Kurtarma ve Sualtı Komutanı Deniz Kıdemli Albay İlhan Öcalan da 100 yılı aşkın geçmişi olan Komutanlıkta engellilerle birlikte dalış yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Engelli ve engelsiz bireylerin birlikte yaşam kültürünü geliştirmek amacıyla düzenlenen etkinliğin önemine vurgu yapan Öcalan, “Böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı kıvanç duyuyoruz. Engelli kardeşlerimizin zoru başarma gayretlerini takdir ediyoruz. Başta Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı olmak üzere emeği geçen Kastamonu üniversitesi ile ailelere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Kastamonu Üniversitesi Merkez Müdür Yardımcısı Osman Sabri Kesbiç ise üniversite olarak engelliler için çaba gösterdiklerini belirterek, “Bir sesli kütüphane inşa ediyoruz. Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamaları kapsamında böyle bir etkinlik yapmaktan dolayı da mutluyum. Engellilere verilen değer refah toplumu için en önemli parametredir” şeklinde konuştu. 

SUYUN ALTINDAN TÜRK BAYRAĞI İLE ÇIKTILAR 

Konuşmaların ardından beş engelli kursiyer, SAS ve 1’inci sınıf dalgıç eğitmenleri eşliğinde suya aletli dalış gerçekleştirdi. Engelli kursiyerlerin su altından aldıkları Türk Bayrağını tutmaları alkış topladı. Sekiz metre suyun altına dalan engelli kursiyerlerin heyecanlarını aileleri de coşkuyla yaşadılar.

Tören sonunda başarılı bir dalı gerçekleştiren beş engelli suya dalış kursiyerine Çağırıcı, Öcalan ve Keskiç tarafından suya dalış sertifikası verildi.  

Engelliler Sas Komandolarıyla Dalış Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler Sas Komandolarıyla Dalış Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Üyelerini Kabul Etti
    19:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Üyelerini Kabul Etti

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Mike Rogers, Kıdemli Üyesi Adam Smith ve beraberindeki üyeleri Ankara'da kabul etti. Bakanlığın X sosyal medya hesabından Bakan Fidan'ın kabulüne ilişkin paylaşım yapıldı. Paylaşımda, Bakan Fidan'ın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Rogers, Kıdemli Üyesi Smith ve beraberindeki üyelerle Ankara'da görüştüğü bildirildi.

  • Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi
    19:24 Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin- Türkiye ilişkilerini değerlendirdi

    Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Çin'in Haynan Adası'nda düzenlenen Boao Asya Forumu'nda Türkiye-Çin ilişkileri, Yeniden Asya Girişimi ve Asya'daki bağlantılık projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor
    19:23 Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan Ebrar Sitesi davası devam ediyor

    6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan Ebrar Sitesi B Blok'ta 109 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasına ilişkin 6 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Mehmet Akif Özgüler'in adli kontrol kararını kaldırdı. Sanıklar, binanın yasalara uygun olarak yapıldığını savundu. Duruşma 13 Haziran'a ertelendi.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement