Engelliler, Şehitlik Toprağını Ankara'ya Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Engelliler, Şehitlik Toprağını Ankara'ya Taşıyor

Engelliler, Şehitlik Toprağını Ankara\'ya Taşıyor

Çanakkale'deki 10 engelli, '100. Yılda Seferberlik Çağrısı' projesi kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerden aldıkları toprakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Anıtkabir'e ulaştırmak için Ankara'ya 'Büyük Yürüyüş' başlattı.

08.10.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'deki 10 engelli, '100. Yılda Seferberlik Çağrısı' projesi kapsamında, Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitliklerden aldıkları toprakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Anıtkabir'e ulaştırmak için Ankara'ya 'Büyük Yürüyüş' başlattı.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi, Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü Yıldönümüne dikkat çekmek için '100. Yılda Seferberlik' projesi hazırladı. Değişik engelli gruplarından 2'si kadın 10 kişinin katıldığı 'Büyük Yürüyüş' törenle başladı. Çanakkale Savaşları sırasında askerlerin giydiği kıyafetlerle Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği'nde sabah namazını kılan engelliler, buradan aldıkları toprakları ay- yıldızlı keselere doldurdu.

Büyük Yürüyüş startı için Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende mehteran takımı da marşlar çaldı. Katılımcılara, Çanakkale Savaşları sırasında Mehmetçiğin öğününü oluşturan kırık buğday çorbası ikram edildi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı İbrahim Baddal törendeki konuşmasında, "Ülkemizin önsözünün yazıldığı bu topraklardan, 100 yıl sonra yine tüm Türkiye'yi 100. yılı kutlamak üzere ilimize davet etmenin ve ilk fişeği ateşlemenin gururunu yaşıyoruz bugün. Dört engel grubundan, farklı etnik kökenlerden gelen, yürekleri vatan sevgisiyle dolu 10 engelli arkadaşımla sabah namazını 57. Alay Şehitliği'nde kılarak almış olduğumuz vatan toprağını başkentimiz Ankara'da 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü'nde, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza emanet edeceğiz. Anıtkabir'e bırakacağız. Tabi bu sıradan bir emanet olmayacak. Bu kardeşliğin, milli beraberliğin, tek bayrak altında 72 millet barış içinde yaşadığımızın dünyaya ciddi bir mesajı olacaktır. Bu mesajı vermekten arkadaşlarım ve ben son derece heyecanlıyız. Bu bayrağı ve toprağı 10 gün boyunca gururla taşıyacağız. Bu proje, bu ülkede hep birlikte barış içerisinde yaşamayı bilenlerin projesidir ve dolayısıyla biz burada 10 kişi olarak yürümüyoruz. 76 milyon kişinin gücünü arkamıza alıp 6 milyar kişiye bu insanların duygularını ifade etmek için yola çıkıyoruz" dedi.

Ardından Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, şehitlikten alınan kutsal toprakları yürüyüşe katılan 2'si tekerlekli sandalyedeki 10 engelliye teslim etti. Büyük Yürüyüş, protokol üyelerinin de eşlik ettiği Mehter Takımının marşlarıyla başladı.

Büyük Yürüyüş, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Eskişehir illerini takiben 15 Ekim'de Ankara'da sona erecek. Kutsal topraklar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teslim edilecek. Ayrıca, Anıtkabir'e bırakılacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelliler, Şehitlik Toprağını Ankara'ya Taşıyor - Son Dakika


Advertisement