Engelliler, Yemek Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Güncel

Engelliler, Yemek Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi

Görüntü Dökümü : Yarışmadan görüntüler Namık Tuncel'İn açıklamaları Katılımcılardan açıklamalar Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında eğitim gören 15 engelli, yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi.

02.02.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Yarışmadan görüntüler

Namık Tuncel'İn açıklamaları

Katılımcılardan açıklamalar Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında eğitim gören 15 engelli, yemek yarışmasında hünerlerini sergiledi.

Güneşli Gastronometro'da gerçekleştirilen yarışmada 15 engelli, gözetmen şefleriyle bir saatte en iyi yemeği yapmak için yarıştı.

Yarışmaya katılan 11 yaşındaki görme engelli Kerem Akdan, ilkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu ve mutfakta annesine elinden geldiğince yardım ettiğini belirterek, "Bugün burada enginarlı yemek yapacağız. Daha önce de yemek yapmıştım. Sebzelere dokunmak ve yemek yapmak iyi hissettiriyor. Yemeği bitirdiğimizde güzel olacak" dedi.

Yarışmacılar, süre bitiminde yaptıkları yemeklerin sunumunu gerçekleştirdi. Jüri, değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacılara hediyeler verildi.

Etkinliğin paydaşlarından Aktif Sosyal Tüm Engelliler Dostları (ASTED) Genel Koordinatörü Namık Tuncel ise yaptığı açıklamada, engelsiz bir Türkiye için projeler ürettiklerini belirterek, Ayvalık'tan İstanbul'a kadar uzanan yemek yarışması fikri hakkında bilgi verdi.

Yarışma kapsamında İstanbul'daki önemli otellerin şeflerinin engellilere refakat ettiğini hatırlatan Tuncel, "Engelsiz Türkiye için burada buluştuk. Burada engellilerin eğitimine dikkati çekmek istiyoruz. Engelliler, eğitim aldıklarında birçok şeyi başarabiliyor. Engellilerin eğitimi konusunda hala eksiklerimiz var. Aileler veya bakıcısı vefat eden engelliler ortada kalıyor. Biz de engelliyi topluma kazandırmak ve hayatını idame ettirmesine katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.

Kendisi de görme engelli olan Tuncel, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda engellilerin sosyal ihtiyaçlarına yönelik eğitimler için alan açılabileceğini vurguladı.

Engellilerin son 15 yılda önemli haklar elde ettiğini ifade eden Tuncel, şunları kaydetti:

"Belediyelerin vermiş olduğu eğitimler, devletin sunduğu maddi ve manevi desteklerle toplumda ciddi başarılar elde ediyoruz. Yeter ki engellilere gerekli eğitimler verilsin. Bu sayede biz de toplumda yerimizin olduğunu anlıyoruz. Sayın Başbakanımıza seslenmek isterim. Uyguladıkları başarılı sosyal politikalarla engellileri dilenci olmaktan kurtardılar. Bundan sonra ise kendi başımıza ayakta durmak için sizlerin desteğini istiyoruz. Maddi bir beklentimiz yok. Sadece eğitim alınacak fiziki mekanlar istiyoruz."

Engelliler, Yemek Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelliler, Yemek Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement