Engellilerden Sürücülere Uyarı - Son Dakika
Yerel

Engellilerden Sürücülere Uyarı

Alanya'da "Engelsiz Trafik Projesi" kapsamında engelli vatandaşlar, üniversite öğrencileri, polis ve zabıta ile "Bu bir ceza makbuzu değildir, sadece uyarıdır" yazılı broşürleri otomobillere bıraktı.

04.03.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da "Engelsiz Trafik Projesi" kapsamında engelli vatandaşlar, üniversite öğrencileri, polis ve zabıta ile "Bu bir ceza makbuzu değildir, sadece uyarıdır" yazılı broşürleri otomobillere bıraktı.

Alanya Belediyesi tarafından hazırlanan, Alanya Kaymakamlığı, Kent Konseyi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ile ortaklaşa yürütülen "Engelsiz Trafik Projesi" için polis ekipleri, Akdeniz Üniversitesinden bir grup öğrenci, zabıta ekipleri ve engelli vatandaşlar Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi.

Engeliler için yapılmış kaldırım ile yaya geçitlerinde araçların park edilmemesine yönelik "Bu bir ceza makbuzu değildir sadece uyarıdır" yazılı broşürleri araçlara bırakan grup adına konuşan Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu, proje ile yaya geçitleri, kaldırım ve hissedilebilir yüzeyleri ihlal eden sürücülerin bilinçlendirilmesini amaçladığını söyledi.

Bir yüzü ceza makbuzu şeklinde tasarlanmış, diğer tarafında yapılan ihlalin engelli bireylerin nasıl mağduriyet yaşadığını açıklayan aydınlatıcı bir broşür hazırladıklarını anlatan Altıoğlu, broşür sayesinde sürücülerin bilinçlendirilerek bundan sonra ihlal yapmamasının amaçlandığını kaydetti.

Alanya'nın engelli bireylerin toplumsal aktif yaşama en fazla katılım sağladığı kentler arasında yer aldığını dile getiren Altıoğlu, "Bu aktif yaşam arttıkça engelli bireylerin yaya geçitlerinde ve kaldırımlarda karşılaştıkları ihlaller, sıkıntı yaratıyor. Amacımız bu sıkıntıların giderilmesi için bir bilinçlendirme çalışması oluşturmak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerden Sürücülere Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement