Engellilere Bilgisayar, İşaret Dili ve Santral Kursu - Son Dakika
Yerel

Engellilere Bilgisayar, İşaret Dili ve Santral Kursu

Engellilere Bilgisayar, İşaret Dili ve Santral Kursu

Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde engellilere yönelik bilgisayar, işaret dili ve telefon santral kursları açıldı.

21.07.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçe Belediyesi engellilerin meslek edinmeleri ve yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları aşmaları için bilgisayar, işaret dili ve telefon santral kursları açtı. Kayapınar Belediyesi Musa Anter Engelli Yaşam Merkezi'nde açılan üç kursa toplam 49 kursiyer başvuru yaptı.

Kursların başlamasıyla engelli merkezini ziyaret eden Kayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet, kursa katılanlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve kurslar hakkında görevlilerden bilgi aldılar.

Engelli zihniyetlerin yarattığı engellerin daha büyük bir sorun olduğunu belirten Kayapınar Belediye Eş Başkanı Fatma Arşimet,"Yaşamdaki engelleri istemekle ve çabalamakla aşılacağı en büyük örneği sizler gösteriyorsunuz. Yaşamın tüm engellerini istersek irademizle ortadan kaldırabiliriz. Önemli olan engelli zihniyetlerin yarattığı engelleri ortadan kaldırmak ve yaşamı her kes için daya güzel yapmaktır. Tüm engellere rağmen yaşamın güzelliklerini görüp hayata küsmeyip azimle hayata tutundukları için kursiyer arkadaşları kutluyorum. Belediye olarak böyle bir şeye vesile olmuşsak bu bizim için büyük bir onurdur" dedi.

DEZAVANTAJLILAR HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZDİR

Kayapınar Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın ise yaptığı konuşmada, "Belediye Gerçekleştirilen bu kurslar bölge beledîlerinde bir ilk. Keşke zamanımız olsaydı gelip özellikle işaret dili kursuna katılabilseydik. Sizleri daha iyi anlardık. Toplumun tüm kesimlerinin gerçekten bir birlerine anlamasına ihtiyaç var. Toplumdaki önemli bir kesimi anlamak, işitme engelli olmayanların insani, ahlaki ve etik sorunudur. Toplum olarak bu sorumluluğumuzu ihmal ediyoruz. İnsan istediği zaman yapamayacağı ve aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Sizleri bunun en güzel örneğisiniz. Belediye olarak dezavantajlılara yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir" şeklinde konuştu, Ziyarette Eş başkanlar kursiyerlilerle sohbet edip, sorunlarını dinledir.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Engellilere Bilgisayar, İşaret Dili ve Santral Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement