Engellilere Destek Programı - Son Dakika
Yerel

Engellilere Destek Programı

Zonguldak'ta EDES için hazırlanan 4 projenin finansman sözleşmesi imzalandı.

15.01.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında Zonguldak Valiliği aracılığı ile bakanlığa gönderilen 10 projeden finansmanı uygun görülen dört projenin finansman sözleşmesi imzalandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan program doğrultusunda, Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Milli Eğitim Müdürlüğü, Gökçebey Kaymakamlığı ve Filyos Belediyesi arasında imzalanan projelerle engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımının sağlanması amaçlanıyor.

Valilik Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ali Kaban, artık sadece batıda değil bütün dünyada projeye dayalı sistemlerin egemen olduğu söyledi.

Toplumsal yapıların, pratik hayatı kolaylaştıracak her türlü önlemi aldığı bir zaman dilimine girildiğini dile getiren Kaban, şunları kaydetti:

"Bu zaman dilimi içerisinde Zonguldak olarak bizim de bu projelerden payımızı almamız gerekiyor. Sadece Türkiye'deki bakanlıklarımızın değil aynı zamanda Avrupa'ya bağlı olarak yapacağımız projelerle de sistemden geri kalmayarak payımızı fazlasıyla almaya çalışacağız. Proje çok karlı bir şey siz sadece bir gayret gösterip hedef kitle oluşturuyorsunuz ve o hedef kitlenize uygun olarak dışarıdan kaynak oluşturma şansınız oluyor."

Zonguldak Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülsen Ergül de projenin amacının engelliler konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmak olduğunu vurgulayarak "Projeler için bakanlığımızdan valiliğimize aktarılan toplam ödenek 236 bin 98 liradır. Kabul edilen projelerde sözleşmenin imzalanmasına müteakip 15 iş günü içerisinde proje yürütücüsü kurumlara EDES katkısının yüzde 50'si ödenecektir" diye onuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement