Adapazarı'nda Engelliler Toplumu Bilinçlendirdi - Son Dakika
Güncel

Adapazarı'nda Engelliler Toplumu Bilinçlendirdi

Adapazarı\'nda Engelliler Toplumu Bilinçlendirdi

Adapazarı'nda Engelliler ve Yardımlaşma Derneği, Engellilere Yardım ve Toplumu Bilinçlendirme konulu bir program gerçekleştirdi.

11.03.2014 16:54  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelliler ve Yardımlaşma Derneği, Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi'nde, Özel Sakarya Etüt Eğitim ve Rehberlik Merkezi işbirliğinde "Engellilere Yardım ve Toplumu Bilinçlendirme" konulu bir program gerçekleştirdi.

Yoğun katılımlı program

Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Dik'in yaptığı "hoş geldiniz" konuşmasında Engellileri anlamak, anlatmak ve ücra köşedeki bir engelli vatandaşa bile ışık olma niyeti ile yola çıktıklarını söyledi. Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, TUMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, SGK Sakarya İl Müdürü Nurettin Canbazoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak ve Müdür yardımcıları, AK Parti Adapazarı İlçe Mustafa Ak, MHP Adapazarı Belediye Başkan Adayı Ahmet Tufan Demircioğlu, BBP Adapazarı Belediye Başkan Adayı Melahat Üzgün Çakır, Anadolu Engelliler Federasyonu Genel Başkanı ve SAKDER Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Lüleci, Sakarya Engelliler ve Güçlendirme Derneği Başkanı Fatma Kılınç, AKP, MHP Kadın Kolları Yöneticileri ile BBP Serdivan Belediye Meclis Üyesi Adayları'nın katıldığı program, Psikoloji Eğitim Uzmanı Erkan Şen'in 'Engellilerin toplumumuzda ki yeri ve Toplum Bilinci" konulu bir semineri ile başladı.

Akif Yener ve Oflu Kadir coşturdu

Özel Sakarya Etüt Eğitim ve Rehberlik Merkezi öğrencileri de engelliler hakkındaki drama gösterinin sunduğu program; Sakaryalı Pop Müziği Sanatçısı Akif Yener'in konseriyle devam etti. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan sanatçı Akif Yener, şarkılarıyla salonda bulunan tüm protokol, engelliler ve aileleri doyasıya coşturarak, eğlendirdi. Ardından sahneye çıkan Sakaryalı Karadeniz Müziği Sanatçısı Oflu Kadir, hareketli şarkılarıyla, salonda bulunanları coşturdu. Programda ayrıca; Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezi önünde kemre açan Sakarya Engelliler ve Güçlendirme Derneği, Yedi Beyza Derneği ve Özel Sakarya Etüt Eğitim ve Rehberlik Merkezi, tüm gelirini engelliler için kullanılmak üzere Engelliler ve Yardımlaşma Derneği'ne harcanacağı kermese de bağışlayarak, destek verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adapazarı'nda Engelliler Toplumu Bilinçlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement