Engellilere Yönelik "Engellilik ve Din" Paneli - Son Dakika
Güncel

Engellilere Yönelik "Engellilik ve Din" Paneli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Kent Konseyi Engelli Meclisinin ortaklaşa düzenlediği "Engellilik ve Din" konulu panelde engellilerin dini anlamda yaşadığı sorunlar konuşuldu.

24.03.2017 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Kent Konseyi Engelli Meclisinin ortaklaşa düzenlediği "Engellilik ve Din" konulu panelde engellilerin dini anlamda yaşadığı sorunlar konuşuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, il müftülüğü konferans salonunda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmaları aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik çalışmalar yapmaya başladıklarını söyledi.

Büyük camilerde cuma günleri engellilere yönelik hutbe verilmesinin yanı sıra engellilere birçok sosyal yaşam alanında da hizmet verdiklerini belirten Şahin, engellilere yönelik altyapı çalışmalarını 15 yıl önce başlattıklarını kaydetti.

Lokman Ayva'nın milletvekili olmasıyla birlikte hukuki alt yapının başladığını ve engellilere yönelik birçok adımın atıldığını belirten Şahin şunları kaydetti:

"Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışında kadın-erkek, engelli-engelsiz, küçük-büyük herkese, eşrefi mahluk olarak kim yaratıldıysa ona hizmet vermeye çalıştık. Her engellinin bir hikayesi var.

Ama engelli olmak yaşam tarzını engellememeli. Hukuk devletinde bunun altyapısını yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gaziantep'te sivil toplum kuruluşlarıyla gücümüzü birleştirip önemli çalışmalar yapmaya başladık."

Gruplara göre özel çözümler üretilmesi gerektiğini belirten Başkan Şahin,

"Bakanlık düzeyinde çalışmalarımızı yerel düzeyde güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. Engelliler de manen ve ruhen beslenmesi gerekiyor. Bu da fırsat eşitliğiyle olacak. Siz bir camiye ulaşamazsanız, bu caminin ulaşabilirlik sorunu olursa, Kuran'i Kerim'in ne dediğini görme engelli bir kardeşim okuyamazsa, işitme engelli kardeşim anlayamazsa bu dünyada görevinin ne olduğunu nasıl bilecek."

Vali Yardımcısı Halil Uyumaz da bu tür programların desteklenmesi ve engellilere yönelik çalışmaların arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik de engelli insanın olmadığını, asıl engelliliğin insanın içinde ve fikrinde olduğunu söyledi.

Eski Milletvekili Lokman Avya'nın da panelist olarak katıldığı "Engellilik ve Din" paneli öncesinde müftülük bünyesinde bulunan imamların işaret dili ile okuduğu İstiklal Marşı ve Çanakkale türküsü salondaki izleyiciler tarafında yoğun alkış aldı.

Öte yandan ortaokul öğrencisi görme engelli Abdülkadir Serttaş, Abese suresini okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilere Yönelik 'Engellilik ve Din' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement