Engellileri Topluma Kazandıracak Proje - Son Dakika
Yerel

Engellileri Topluma Kazandıracak Proje

Engellileri Topluma Kazandıracak Proje

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, engelli bireylerin topluma kazandırılması için hazırladığı proje kapsamında, engelli bireyler hem yeteneklerini tiyatro gösterileriyle sergileyecek hem de rehabilitasyonu sağlanacak.

24.05.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, engelli bireylerin topluma kazandırılması için hazırladığı proje kapsamında, engelli bireyler hem yeteneklerini tiyatro gösterileriyle sergileyecek hem de rehabilitasyonu sağlanacak.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplu Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, engellilere yönelik hazırladığı projelerle ilgili "Bak neler yapıyoruz" adlı tanıtım toplantısı düzenledi. Manisa Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bilge Ünal, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, engelliler ve engelli aileleri katıldı. Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan projeyle engelli bireyler ve aileleri topluma kazandırılması ve rehabilitasyonu amacıyla yeteneklerini tiyatroyla sergileyecekler. Projenin toplam maliyeti ise 400 bin lira. Tiyatronun yanı sıra belirlenen 65 çocuk ve genç yüzme ve okçuluk dallarında, 35 tanesi bağlama ve ritim kurslarında eğitim alacak. 5 genç ise tiyatro gösterilerinde aktif olarak rol alacak. Eğitimlerin sonunda ise İstanbul gezisi düzenlenecek. Sanat kurslarını tamamlayanlar için yerel ve ulusal anlamda konser vermeleri sağlanacak. Proje hakkında bilgiler veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bilge Ünal, "Engelli bireylerin eğitsel ve sosyal kültürel yönlerini geliştirmek. Bu tiyatroları izledikten sonra göreceğiz ki belki farklı yetenekleri bulabileceğiz. Bunları da topluma kazandıracağız. Sosyal kaynaşmayı da sağlayarak dışarıya çıkamayan tedirgin olan bireyleri daha rahat bir şekilde toplumun bir bireyi olduğunu, kendinin farkına varmasını sağlayacağız. Toplumsal yaşamdan dışlanmış engelli çocuk ve gençlere faaliyet imkanı sunarak aktif, katılımcı ve üretken bir birey haline getirilmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Düzenlenen kültürel etkinlikler ile çocuk engelli genç ve bireylerin ailelerin bireysel sosyal kültürel psikolojik gelişmelerini sağlayarak gelişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. Projenin Manisa için çok önemli olduğunu belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, "Bu ÇOGEP'in çalışması geçen yıl başladı. Uyuşturucu ve bağımlılıklarla ilgili. Bu yıl ikincisi düzenleniyor. Bu yıl engellilerle ilgili. Projenin beyni Manisa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü. Onları bu yüzden çok içtenlikle kutluyorum. Türkiye genelinde böyle bir proje var mı bilmiyorum ama Manisa için bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Mümkün olduğunca bütün gençlere yetişkinlere çocuklara bir şeyler aktarmaya çalışıyoruz. Konular da çok önemli. Biz de gittikçe büyüyoruz. Çitamızı yükseltiyoruz. Umarım ulaşıyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellileri Topluma Kazandıracak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement