Engellilerin Hayvanat Bahçesi Keyfi - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Hayvanat Bahçesi Keyfi

Darıca’da bulunan hayvanat bahçesini gezen engelliler ve aileleri keyifli anlar yaşadı.

09.05.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca'da bulunan hayvanat bahçesini gezen engelliler ve aileleri keyifli anlar yaşadı. Çocukların zürafalara olan ilgisi renkli görüntüler oluştururken, hayvanları ilgiyle izleyen vatandaşlar onlarla selfie çekmeyi de ihmal etmedi.

Çekmeköy Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle, Çekmeköylü engelli vatandaşlara Darıca'da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'na tur düzenledi. Düzenlenen geziye Çekmeköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Fatih Keskin'in yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Engelli vatandaşlar gezi boyunca keyif dolu anlar yaşarken, engelli vatandaşların aileleri de bu güzel anların bol bol fotoğrafını çekti. Gördükleri hayvanları ilgiyle izleyen vatandaşlar onlarla selfie çekmeyi de ihmal etmedi. Gezi turuna katılan çocukların zürafaları ilgiyle izlemesi renkli görüntüler oluşturdu.

"FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK"

Çekmeköy Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Fatih Keskin engellilere yönelik farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Biz engelli vatandaşlarımızla alakalı olarak onların dezavantajlarını gidermeye yönelik faaliyetlerimizi yılın 365 günü ara vermeden yapmaya çalışıyoruz. Ama engelliler haftası münasebetiyle böyle bir farklılık oluşturmak istedik. Onlara mutlu bir gün yaşatmak istedik. Bu haftada ki programımızın bununla da sınırlı değil. Çarşamba günü yaklaşık bin engelli ve yakınıyla beraber bir lunaparkta eğlencemiz olacak. ertesi günde pikniğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Hayvanat bahçesinde keyifli dakikalar geçiren Önder Kaygusuz isimli vatandaş, "Organizasyonların devamını bekliyoruz çünkü engeliler sadece engelliler haftasında değil yılın her dönemi anılması gereken kitlemiz. Bu organizasyon gerçekten keyifli, gerçekten eğlenceli. Darıca'ya ben iç gelmedim. İlk defa geliyorum. Birçok hayvan birçok organizma burada mevcut dilerim başka insanlarda yararlanır. Çekmeköy Belediyesi'ne böyle bir organizasyon yaptığı için teşekkür ederim. Bu yaklaşık 350 kişi burada sayımız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilerin Hayvanat Bahçesi Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement