Engellilerin 'Özgür Plajı' Açıldı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin 'Özgür Plajı' Açıldı

Engellilerin \'Özgür Plajı\' Açıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, engelli bireylerin kullanabilmesi için yapılan 'Özgürlük Plajı' törenle hizmete açıldı.

14.08.2015 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, engelli bireylerin kullanabilmesi için yapılan 'Özgürlük Plajı' törenle hizmete açıldı.

Bitez Sahili'ndeki kumsal ve park, bir süre önce Bodrum Belediyesi, Bodrum Sağlık Vakfı ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Bodrum Şubesi tarafından, engellilerin ve ailelerinin yararlanacağı kafe ve plaj olarak düzenlendi. Belediyeye ait olan kumsal düzenlemenin ardından Bodrum Sağlık Vakfı'nın kullanımına tahsis edildi. Fiziksel engelli bireylerin denizle buluşmasını sağlayacak yürüyüş platformu, özel şezlonglar, özel soyunma kabinlerinin yer aldığı ücretsiz olarak hizmet verecek tesis, bugün törenle hizmete açıldı.

Törene, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, JCI Bodrum Şubesi Başkanı Tansel Göçmen, Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer, bazı sivil toplum kuruluşları, engelli bireyler, aileleri ve vatandaşlar katıldı. Plajın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Kocadon, plajın yapıma katkı sağlayanlara teşekkür etti. Hayatta birçok duygunun peşpeşe yaşandığını belirten Başkan Kocadon, "Gerçekte bir hüzün yaşarken bugün burada bu güzel açılışta mutluluk yaşıyorum. Birlik beraberlik olunca, eller birbirini tutunca ve yolumuz aynı yol olunca bu güzellikler kendiliğinden oluşuyor. Bu güzelliklere katkı sağlayan herkese huzurlarınızda bir defa daha teşekkür ediyorum. Bu güzel plajımızda güzel arkadaşlarımızın inşallah sağlıklı günler geçireceğine inanıyor böyle plajların açılmasını her zaman destekliyorum. Allah muhtaç da eksik de etmesin" dedi.

Bodrum Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Biçer de, tek bir amaç için eller birleşince, aşılamayacak hiçbir problem olmayacağını belirterek emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Tören, Necati ve Saykolar Grubunun konseri ile devam etti. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engellilerin 'Özgür Plajı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement