Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegresyonu Projesi" - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegresyonu Projesi"

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde "Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu Projesi" kapsamında uygulanan projeyle engelli vatandaşlara yönelik eğitim merkezi açıldı.

11.02.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde "Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegrasyonu Projesi" kapsamında uygulanan projeyle engelli vatandaşlara yönelik eğitim merkezi açıldı.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Yeni Mahalle'deki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, hazırlanan projenin engelli vatandaşlar için istihdam bakımından çok değer verdiklerini söyledi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen projeyle bedensel engelli vatandaşların el becerisi kazanacağını dile getiren Maslak, şunları kaydetti:

"Andırın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Valiliğimize sunulan ve Kalkınma Bakanlığınca desteklenmeye değer bulunan projemizle ilçemizde 24 bedensel engelli genç vatandaşımıza el becerisi kazandırma ve onlara sosyal bir ortam oluşturma amacıyla eğitim merkezimizin açılışını yaptık. Kursiyerlerimiz kendi ürettikleri ürünleri pazarlayarak elde ettikleri kazançlarla yaşam standartlarını yükseltmeleri ve fırsat eşitliğini yakalayacak. Böylece engellilerin monoton hayattan kurtarılıp yaratıcılıklarının ön plana çıkartılması sağlanacaktır."

Konuşmanın ardından Kaymakam Maslak, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve Cumhuriyet Savcısı Mahmut Cuvoğlu tarafından merkezin açılışı yapıldı.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, İlçe Emniyet Amiri Mümtaz Irk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya, daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Avcı, Proje Danışmanı Barış Kabalcı, Üzeyir Yaşar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alparslan Dikişçioğlu ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Sosyal ve Ekonomik Hayata Entegresyonu Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement