Engelsiz 23 Nisan Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Engelsiz 23 Nisan Şenliği"

Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri için "Engelsiz 23 Nisan Şenliği" düzenlendi.

22.04.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri için "Engelsiz 23 Nisan Şenliği" gerçekleştirildi.

Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen şenlikte, kurumda eğitim alan zihinsel ve bedensel engelli bireyler, dans gösterisi sundu. Engelli öğrenciler, şiirler okudu, şarkılar seslendirdi. Etkinlikler kapsamında rehabilitasyon merkezinin bahçesinde, engelli öğrencilerin yaptığı el sanatları ürünleri de sergilendi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül İşler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği dersi alan hemşirelik fakültesi 3. sınıf öğrencilerinin stajlarını Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde yaptıklarını söyledi.

İşler, öğrencilerinin son bir aydır haftanın iki günü bu okula geldiklerini, 23 Nisan kapsamında rehabilitasyon merkezi çalışanlarıyla etkinlik hazırladıklarını belirtti. Yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğü rehabilitasyon merkezinde öğrencilerin engelli bireylere ders de verdiklerini anlatan İşler, üniversiteli gençlerin engelli bireylere el yıkama, diş fırçalama, trafik ışıkları, saatler ve mevsimleri anlattıklarına değindi.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Gökçe Nur Kesiktaş, rehabilitasyon merkezinde bir ay boyunca yaptıkları stajda, engelli bireylere sosyalleşmeye yönelik eğitim verdiklerini ve amaçlarının onların hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelsiz 23 Nisan Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement