Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor

Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor

Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin etkinliğinde, MHP’li milletvekili adaylarından engellilerin sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri aktarıldı.

20.05.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin etkinliğinde, MHP'li milletvekili adaylarından engellilerin sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri aktarıldı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor" programında MHP Adana Milletvekili Adayları ağırlandı. Engelli örgütlerinin yöneticileri ve engelli vatandaşlarla ile bir araya gelen milletvekili adayları, sorunları dinleyerek çözüm önerilerini sundu.

Adana Kent Konseyi tarafından Engelliler Haftası'na yönelik olarak düzenlenen "Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor" etkinliğinin son bölümü,Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin ardından, Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Adayları'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Engellilerin toplumun aynası olduğunu belirten MHP Adana Milletvekili Adayı Abdülkadir Yuvalı, "MHP olarak ilk sözümüz engellilerin toplum ile bütünleşmesini sağlamak, onları farklı görmemek. Bana göre zaten asıl onları farklı görenler engellidir. Çünkü kendi toplumunu göremiyorlar. Doğum öncesi ve sonrası anne ile ilgili önlemlerin mutlaka alınması gerekir. Ayrıca engelli bakım hizmetleri sosyal bir hak olarak kabul edilmelidir. Eğitimdeki eşitsizliği mutlak surette giderilmelidir. İstihdam konusunda yasaların öngördüğü şekilde engelli kardeşlerimiz için ayrılmış olan kotanın tamamı doldurulmalıdır. Engellilerin aile kurmaları konusunda da gerekli önlemler alınmalıdır. Eğer bunu Adana'ya indirgeyecek olursak engelli vatandaşlar için spor alanları kesinlikle hazırlanmalı, müsabakalar tertip edilmeli, ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılmaları sağlanmalıdır ki özgüvenleri gelişsin,hayata bağlansınlar ve geleceği yakalasınlar" dedi.

HAYATI KOLAYLAŞTIRMALI

Engelli bireylerin durumlarından en çok etkilenenlerin anneleri ve aileleri olduğunu belirten MHP Adana Milletvekili Ayla Emrahoğlu ise, "Engelliler için hayatı kolaylaştırmaya çalışmak, daha güzel bir hayat yaşamalarını sağlamak birincil amacımızdır" şeklinde konuştu.

MHP Adana Milletvekili Ali Aydın da (Yörük Ali Paşa) toplumun en önemli sorunlarından birinin, engellilerle ilgili farkındalığın henüz istenilen düzeyde sağlanamaması olduğunu ifade etti.

Asıl mesleğinin hekimlik olduğuna dikkat çeken MHP Adana Milletvekili Adayı Adem Gündoğan ise şunları söyledi: "Mesleğim boyunca insanların doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte hiç bir fiziksel engeli olmaması, oluşmuş fiziksel engelin ortadan kaldırılması, ya da oluşmuş fiziksel engeli en aza indirgemek için çabaladım."

Engelsiz Adana oluşturmak için Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "Engelsiz Adana Çalıştayı'nın raporlarının hazır olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise, "Spor kulüplerinin yüzme sporu ile ilgili sorunları var. Belediye evlerindeki olimpik kapalı yüzme havuzunun Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na tahsisi yapıldı. Ayrıca önümüzdeki günlerde engelli vatandaşlarımızın kullanacağı bir spor salonumuz da faaliyete geçecek." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement