Engelsiz Balkan Platformu Saraybosna'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Engelsiz Balkan Platformu Saraybosna'da Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ın açıklamaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş'ın açıklamaları Törenden detaylar Balkan ülkelerinden gelen temsilcilerle protokol imzalanması Bosna Hersekli engelli halk oyunları grubunun gösterisi Bosna Hersek, Makedonya ve Türkiye'de engellilere yönelik çalışmalar yürüten vatandaşlara ödüllerinin verilmesi Engelsiz Balkan Platformu Saraybosna'da açıldı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde hayata geçirilen Engelsiz Balkan Platformu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da açıldı.

05.05.2016 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ın açıklamaları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş'ın açıklamaları

Törenden detaylar

Balkan ülkelerinden gelen temsilcilerle protokol imzalanması

Bosna Hersekli engelli halk oyunları grubunun gösterisi

Bosna Hersek, Makedonya ve Türkiye'de engellilere yönelik çalışmalar yürüten vatandaşlara ödüllerinin verilmesi Engelsiz Balkan Platformu Saraybosna'da açıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun himayesinde hayata geçirilen Engelsiz Balkan Platformu, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da açıldı.

Öncelikle engelli bireyler olmak üzere, dezavantajlı gruplarla birlikte yaşama kültürünü yaygınlaştırmak maksadıyla eğitim, kültür, sosyal, erişilebilirlik, teknoloji ve istihdam alanlarında faaliyet gösterecek Engelsiz Balkan Platformu'nun açılışı dolayısıyla, Saraybosna'daki bir otelde tören düzenlendi.

Törene, Bosna Hersek Mülteci ve İnsan Hakları Bakanı Semiha Borovac, Engelsiz Dünya Platformu Başkanı Kenan Yabanigül, Engelsiz Balkan Platformu Başkanı İhsan Aktaş, Başbakan Başdanışmanı Serpil Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çok sayıda engelli vatandaş ve diğer konuklar katıldı.

Engelsiz Dünya Platformu Başkanı Yabanigül, burada yaptığı konuşmada, platformun kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, sevinçli ve heyecanlı olduğunu, bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Büyükelçi Erginay da platformun Türkiye'de başarılar kazanıp önemli hamleler yaptığına dikkati çekerek, "Bunun Balkanlar'a gelmesi sürecinde pilot bölge olarak Bosna Hersek seçilmiştir. Bu bağlamda, Bosna Hersek'in seçilmesinden dolayı ve genelde bu faaliyetleri yaptıkları için arkadaşlara çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Aynı zaman Engelsiz Dünya Platformu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı ise belediye olarak engellilerle alakalı çok sayıda çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Bu coğrafyadaki engelli kardeşlerimize yapılacak çalışmalar konusunda, maddi ve manevi destek olma noktasında neler yapılabiliriz konusunu bu proje kapsamında yürüteceğiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kardaş da Türkiye'de 7,5 milyon engelli vatandaş olduğunu anımsatarak, bakanlık olarak bu kişilerin topluma kazandırılması, dezavantajlı grupların toplumun diğer kesimleri gibi tüm olanaklardan faydalanması ve kendilerini bir birey olarak mutlu ve huzurlu hissedebilmeleri adına politikalar geliştirdiklerini aktardı.

Program kapsamında, Balkan ülkelerinden gelen temsilcilerle protokol imzalandı, ayrıca Bosna Hersek, Makedonya ve Türkiye'de engellilere yönelik çalışmalar yürüten vatandaşlara ödüller verildi.

Programda ayrıca, Bosna Hersekli engelli bir halk oyunları grubu da gösteri yaptı.

Engelsiz Balkan Platformu Saraybosna\'da Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelsiz Balkan Platformu Saraybosna'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement