Engelsiz Gaziosmanpaşa' Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Gaziosmanpaşa' Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni’, ilçedeki onlarca engelli vatandaşı bir araya getirdi.

12.05.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen 'Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni', ilçedeki onlarca engelli vatandaşı bir araya getirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte engelli çocuklar izleyiciler için hazırladıkları gösterileri sergiledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği 'Engelsiz Gaziosmanpaşa Şöleni' ilçedeki engelli ve engelli ailelerini bir araya getirdi. Gopark Junior Salon'da başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi kursiyerlerinin sertifika töreni ile ilçede faaliyet gösteren özel eğitim merkezleri ve iyileştirme merkezlerinin öğrencilerinin halk oyunları ve sema gösterisinin yanı sıra seslendirilen şarkılar izleyicilerden büyük beğeni topladı. Şölene katılan aileler de miniklerin gösterilerine tempo tutarak eşlik etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal ve İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar'ın da katıldığı programda engelli aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

"HAYATA BAĞLANDIKLARINI GÖRMEK BİZİ HEYECANLANDIRIYOR"

Engelliler için düzenlenen etkinliklerin engellilerin sosyalleşmesine katkı sağladığını dile getiren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Maksadımız burada toplumda engelli ile engelsiz arasında fark ortaya koymak. Bütün çalışmalarımızdaki amacımız da bu. Bunu da engelli olarak adlandırdığımız kardeşlerimizin birikmiş enerjilerini, ortaya çıkaramadıkları yeteneklerini sadece bizlerin ortaya koymuş olduğu imkanlarla ortaya çıkararak ne kadar büyük bir özveriyle o başarıya ulaştıklarını görmüş oluyoruz. Özellikle kursiyerlerimizin kendi becerilerini ürettikleri ve ticari kar sağlayarak hayata bağlandıklarını görmek, onların aileleriyle birlikte mutlu olmalarını görmek bizi bu anlamda heyecanlandırıyor. Çocuklarımızın yaptığı sanatsal eğitimlerde onların bu anlamdaki isteklerini ortaya koymuş olması bir yandan da büyüklerin bunları teşvik edici şekilde çalışma yapması bizi daha çok bu çalışmaları yapmaya teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

"ENGELSİZ BİR GAZİOSMANPAŞA İSTİYORUZ"

Engelli olmanın engeli olmadığı mesajını veren Başkan Usta, "Kuşkusuz bu tür faaliyetler bizim onlarla birlikte olmamızı ortaya koyuyor. Biz engellilerin sadece bedensel engelli olduğunu, onların sevgilerinin, becerilerinin, yeteneklerinin önünde durmazsak onlarda öyle bir yürek var ki o yürekle aşamayacakları hiçbir engel olmadığını görüyoruz. Bunun için diyoruz ki engelsiz bir Gaziosmanpaşa, engelsiz bir hayat istiyoruz" dedi.

Şölenin ardından Engelsiz Yaşam ve Dayanışma Merkezi kursiyerleri sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Gaziosmanpaşa' Şöleni Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement