Engelsiz Kent Alaçam "Boccıa Şenliği" - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Kent Alaçam "Boccıa Şenliği"

Engelsiz Kent Alaçam "Boccıa Şenliği"

Samsun Alaçam Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından “Engelsiz Kent Alaçam Boccia Şenliği” düzenlendi.

08.09.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Alaçam Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından "Engelsiz Kent Alaçam Boccia Şenliği" düzenlendi.

Şenlik kapsamında Alaçam Cumhuriyet Meydanı'ndan Gençlik Merkezi'ne kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşüne Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkan Vekili Sebahattin Tural, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener, Bedensel Engelliler Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz, Squash Federasyonu As Başkanı Adem Yakıncı, Atakum Amisos 55 Bedensel Engelliler Spor Kulüp Başkanı Mehmet Yaşar, Sinop, Sivas ve Bursa'dan gelen boccia antrenörleri ile kamu kurum idarecileri ile rehabilitasyon yönetici ve öğretmenleri katıldı.

Müzik eşliğinde tam bir karnaval havasında devam eden yürüyüş sırasında engelliler ve aileleri doyasıya eğlendiler. Alaçam Gençlik Merkezi önündeki boccia sahasında yapılan törende bir konuşma yapan Bülent Şener, "Engelsiz Kent Alaçam" sloganı ile başlattıkları etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, "Engeliler ile ilgili engeller tamamen kalkmadı. Bu tip etkinlikler ile bizler sizlerin durumunu daha iyi anlayabileceğiz. Bu tip etkinlikleri yıl içerisinde devam ettirerek ve bu organizasyona il dışından ve il içerisinden gelen tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine hoş geldiniz diyor teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Engelliler için temsili fidan dikme töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Alaçam'da bu kadar engelli kardeşim ile beraber olmaktan mutluluk duydum. Bizim birbirimizi sevmemiz için aramızda hiçbir engel yok, varsa da bu engelleri kaldıralım, dedi. Bakanlık olarak engelliler ile ilgili bir proje ürettik, üretmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Turnuva sonucunda dereceye giren sporcular için yapılan ödül töreninde kupaları ve madalyaları protokol tarafından verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Kent Alaçam 'Boccıa Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement