Engelsiz.setur.com.tr'ye "En İyi Mobil Site" Kategorisinde Birincilik Ödülü - Son Dakika
Güncel

Engelsiz.setur.com.tr'ye "En İyi Mobil Site" Kategorisinde Birincilik Ödülü

Setur, görme engelli misafirlerin tatillerini kendilerinin seçebilmesi için tasarladığı "engelsiz.setur.com.tr" ile Mediacat Felis Ödülleri’nin En İyi Mobil Site kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

21.11.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Setur, görme engelli misafirlerin tatillerini kendilerinin seçebilmesi için tasarladığı "engelsiz.setur.com.tr" ile Mediacat Felis Ödülleri'nin En İyi Mobil Site kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Setur, turizm alanında Türkiye'de yaşayan 200 binden fazla görme engellinin erişebileceği ve rahatlıkla kullanabileceği engelli dostu web sitesi engelsiz.setur.com.tr'yi nisan ayında kullanıma açtı.

Mobil uyumlu engelsiz.setur.com.tr, görme engelliler için içerik ve kullanım kolaylığı sunuyor. Kullanıcılar, sitede yer alan içerikleri ekran okuyucu (Screen Reader) yardımı ile dinleyebilirken tek bir tuşa (Tab tuşuna) basarak içerikler arasında geçiş sağlayabiliyor. engelsiz.setur.com.tr'ye "setur.com.tr" adresinden de "tab" ve "enter" tuşlarını kullanarak geçiş yapabiliyor.

Web sitesinin yapılış aşamasında Boğaziçi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı ile Alternatif Yaşam Derneği gibi eğitim ve sivil toplum kuruluşları ile çalışıldı. Geliştirilme sürecinde görme engellilerin de bizzat rol aldığı ve 600'e yakın tesise ait binlerce görselin betimlendiği site, görme engellilerin ilk kez tesisleri hayal edebilmesine olanak sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selen Sözer, engelsiz.setur.com.tr'nin görme engellilerin kullanabileceği şimdiye kadar yapılmış en gelişmiş web sitelerinden biri olduğunu belirtti.

Sözer, Setur ailesi olarak, websitesi ile görme engelliler adına farkındalık yaratmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Attığımız bu önemli adımın birçok şirketin de benzer faaliyetlerde bulunmasına öncülük edeceğine ve topluma önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Tesislerimizin bu yönde geliştirilmesi engelli turizminin büyümesine de yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda mevcut sitemizi de görme engelli misafirlerimize uygun olarak geliştireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sözer, Mediacat Felis Ödülleri tarafından prestijli ödüle layık görülmenin gurur verici olduğunu da vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelsiz.setur.com.tr'ye 'En İyi Mobil Site' Kategorisinde Birincilik Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement