Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2015'de Hizmete Sunulacak - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2015'de Hizmete Sunulacak

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2015\'de Hizmete Sunulacak

Malatya’da, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2015’de hizmete sunulacak.

31.12.2014 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2015'de hizmete sunulacak.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, 2014 yılında yapılan çalışmaları basın ile paylaştı. Taş yaptığı yazılı açıklamada, hizmetlerle ilgili özetle şu bilgileri verdi:

"Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce ilimizde bakıma muhtaç bedensel, ruhsal ve zihinsel düzeyde ağır engelli vatandaşlarımıza kurum bakımı ve evde bakım hizmeti verilmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza Engelli Kimlik Kartları İl Müdürlüğümüzce verilmektedir.

Bakıma muhtaç ağır düzeydeki engellilere yönelik sunulan, engellilerin aile bağlarını koparmadan kendi aile ortamlarında bakımını sağlayan evde bakım hizmeti kapsamında;

2013 yılı içerisinde 4462 vatandaşımız adına bakıcılarına ayda 1 asgari ücret tutarında 730 TL olmak üzere evde bakım ücreti ödenmiştir. Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde toplam 38 milyon 864 bin TL ödeme yapılmıştır.

2014 yılında ise 5060 engelli vatandaşımız adına bakıcılarına ayda 769 TL olmak üzere evde bakım ücreti ödenmiştir. Bu kapsamda 2014 yıl sonu itibariyle toplam 43 Milyon TL ödeme yapılmıştır.

2014 yılı içerisinde bakıma muhtaç kimsesiz engelli vatandaşlarımızdan 193 kişiye tüm giderleri bakanlığımızca karşılanmak suretiyle Özel Bakım Merkezinde yatılı hizmet verilmiştir.

2013 yılı içerisinde 3157 engelli vatandaşımıza, 2014 yılında ise 2298 engelli vatandaşımıza kimlik kartı verilmiştir. Bu güne kadar toplam 11347 vatandaşımıza engelli kimlik kartı verilmiştir.

ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMETLER

Evlat Edindirme ve Koruyucu Aile Hizmetleri:

2014 yılı içerisinde korunma ve bakım altında bulunan 8 çocuğumuz Evlat Edindirme Hizmetinden yararlandırılarak aile yanına yerleştirilmiştir.

2014 yılı içerisinde korunma ve bakım altında bulunan 18 çocuğumuz Koruyucu Aile Hizmetleri kapsamında aile yanına yerleştirilmiş. Bu gün itibariyle toplam 40 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır.

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETLERİ

Korumaya muhtaç çocuk kapsamında olup kurum bakımına alınmadan çocuklarımızın aile bağlarının koparılmadan aile yanında desteklenerek yetiştirilmelerine öncelik verilmiş ve 2014 yılı içerisinde 665 çocuk ailesi yanında Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri kapsamında desteklenmiştir. Bu çocuklarımızdan 36 çocuğumuz kurumlarımızda koruma ve bakım altında iken aile ve akrabalarının yanına yerleştirilen çocuklarımızdır.

Bu kapsamda aylık olarak 1 çocuk için çocukların eğitim ve yaş durumuna göre 364 TL ile 650 TL arasında ödeme yapılmaktadır. Bu kapsamda 2013 yılında 289 çocuk adına toplam 1.780.000 TL yapılmış 2014 yılında ise 665 çocuk için 3.138.000 TL ödeme yapılmıştır.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

2014 yılı içerisinde Çocuk Mahkemelerince haklarında Danışmanlık tedbiri verilen 319 çocuğumuz ve ailesine danışmanlık hizmeti verilmiştir.

Ücretsiz Kreş Hizmeti:

Eşinden ayrılan veya eşi vefat eden, Kadın konuk evimizden ayrılan ve ekonomik yetersizlik nedeniyle çalışmak zorunda kalan ailelerimizden 26 çocuğumuz ilimizde müdürlüğümüze bağlı hizmet veren özel kreş ve bakım evlerinde ücretsiz kontenjan kapsamında yerleştirilmiştir.

KADINLARA YÖNELİK HİZMETLER

İlimizde şiddete maruz kalmış, gidecek yeri olmayan ve geçici sorunlar yaşayan kadınlara yönelik;

Danışmanlık hizmetlerinin verildiği Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi

Kadınların sorunları çözülünceye kadar varsa çocukları ile birlikte geçici süreyle misafir edildikleri Kadın Konuk evimiz hizmet vermektedir.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi:

Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ile koruyucu ve önleyici tedbirlerin etkin olarak uygulanmasına yönelik güçlendirici ve destekleyici danışmanlık, rehberlik, yönlendirme ve izleme hizmetlerinin verildiği, çalışmalarını 7/24 saat esasına göre Malatya KOZA-Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü 21.02.2013 tarihinden itibaren fiili olarak vaka kabulüne başlamıştır. Merkezden 2013 ve 2014 yılı içerisinde hizmet alanlara ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Kadın Konukevi:

İlimizde şiddete maruz kalmış, gidecek yeri olmayan ve geçici sorunlar yaşayan kadınlara yönelik; Kadınların sorunları çözülünceye kadar varsa çocukları ile birlikte geçici süreyle misafir edildikleri 20 kapasiteyle hizmet vermektedir. 2014 yılında 251 kadın ve beraberlerindeki 183 çocuk olmak üzere 434 kişi konuk evimizde misafir edilmiştir.

YAŞLILARA YÖNELİK HİZMETLER

İlimizde yaşlılara yönelik hizmet vermek amacıyla 32 kadın 68 erkek olmak üzere toplam 100 kapasitelik huzurevimiz hizmet vermektedir. Bu gün itibariyle 29 kadın ve 65 erkek 94 yaşlımız hizmet almaktadır.

EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM

Aile ve Toplum hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce geliştirilen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanmaktadır.

Evlilik Öncesi Eğitim Programı, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri amacıyla etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikleri bir program olup, çiftlere evliliğe "iyi bir başlangıç yapabilme" fırsatı vermektedir.

Bu kapsamda ilimizde yapılan eğitici eğitimi kapsamında 47 eğitici yetiştirilmiştir. 2014 yılı içerisinde 314 vatandaşımız bu eğitim programından yararlandırılmıştır.

YATIRIM PROGRAMINDAKİ KURULUŞLARIMIZ

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi

2010-2014 yılı yatırım programına alınmış olup TOKİ tarafından yaptırılmaktadır. İnşaatın fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95'lar seviyesindedir. 2015 yılı ilk döneminde teslim alınması ve hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır.

İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Hizmet Binası

2012-2015 yılı yatırım programına alınmış olup kapatılan eski Çocuk Yuvası Müdürlüğümüzün bulunduğu 2 dönümlük alan üzerine inşa edilmesi planlanmıştır. İl Özel İdare Genel sekreterliğimizce inşaat ihalesi gerçekleştirilmiş olup inşaatına başlanmıştır. 2015 yılı ilk döneminde teslim alınması ve hizmet vermeye başlaması planlanmaktadır. Tamamlandığında ilimiz Battalgazi Sosyal Hizmet Merkezi ile İl Müdürlüğümüzün hizmet binası olarak kullanılması planlanmaktadır.

3- Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi:

Duygusal, cinsel ve/veya fiziksel istismara uğramış çocukların olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan travma ve/veya davranış bozukluklarını giderme amacıyla rehabilitasyon süreci tamamlanıncaya kadar geçici süre bakım ve korunmalarının sağlandığı bu süre içerisinde aile, yakın çevre ve toplum ile ilişkilerinin düzenlenmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğü kız çocuklara yönelik yatılı sosyal hizmet kuruluşudur.

2014-2015 yılı yatırım programına alınmış olup kapatılan 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezinin Hizmet Binasının yıkılarak yerine yapılması planlanmaktadır. " - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi 2015'de Hizmete Sunulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün
    10 Nis YSK'ya yerel seçim itirazları için son başvuru bugün

    31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle ilgili il seçim kurullarının kararlarına itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bugün saat 17.00'ye kadar başvuru yapılabilecek. İl seçim kurullarının kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan Pazar günü saat 17.00'ye kadar.

  • Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket
    10 Nis Çin Jiamusi Hanjiang Festivali: Nehre Dua ve Bereket

    Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin Jiamusi kentinde, 2024 Çin Jiamusi Hanjiang Festivali başladı. Festivalde, yerel halkın nehre bağırarak yeni yılın bereketi ve iyi balık hasadı için dua ettiği eski bir gelenek olan 'Hanjiang' ritüeli gerçekleştiriliyor. Ayrıca festivalde Şaman dansları, hikaye anlatıcılığı ve diğer performanslar da sergileniyor. Hanjiang Festivali, balıkçı ve avcı toplulukları tarafından kutlanan geleneksel bir kutsama törenidir.

  • DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il
    10 Nis DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il

    CHP'nin yıllar sonra birinci parti olarak sandıktan çıktığı 31 Mart yerel seçimlerinin yankıları sürüyor. Haritanın kırmızıya boyandığı seçimde DEM Parti'nin en düşük oy aldığı iller de belli oldu. DEM Parti'nin 2024 seçimlerinde en düşük oy aldığı 10 il: Yozgat, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Ordu, Samsun, Kütahya, Amasya, Sinop ve Kırıkkale.

  • Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı
    10 Nis Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'a ziyaret gerçekleştirerek Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının bayramını kutladı. Bakan Bayraktar, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'ü tebrik etti ve Hatay'ın hızlı bir şekilde yaralarını saracağını söyledi.

  • Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor
    10 Nis Düzce'de 4. dönemini kazanan Hanife Gür, mahalle sakinlerinin takdirini kazanıyor

    Düzce'de yaşadığı mahalle sakinlerinin ısrarlarıyla 15 yıl önce adaylığını koyduğu muhtarlığı 4. döneminde de kazanan 63 yaşındaki Hanife Gür, hizmet azmi ve her yaştan insanla kurduğu muhabbetle örnek yöneticilik sergiliyor. Gür, semt pazarı ve kadınlar için el emeği pazarının kurulması, lise ve üniversite öğrencileri için kursların açılması, oyun parkı ve spor sahalarının yapımı gibi sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim alanlarında hizmetlerin getirilmesi çabalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini ve sevgisini kazandı.

  • CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu
    10 Nis CHP Çanakkale İl Teşkilatı Bayramlaşma Programında Buluştu

    CHP Çanakkale İl Teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği bayramlaşma programında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, tüm vatandaşların bayramını kutladı ve değişimin gücüyle ayağa kalkan CHP'nin Türkiye'de de ayağa kalkacağını belirtti. Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun da katıldı.

  • Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak
    10 Nis Çin, turizmi teşvik etmek için kampanya başlatacak

    Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, turizmi teşvik etmek amacıyla Mayıs ayında ülke genelinde bir ay sürecek bir kampanya başlatacağını duyurdu. Kampanya, turizm sektörünün gelişimini artırmayı, çevre dostu turizmi yaygınlaştırmayı ve kültürel gelişimi turizmle bütünleştirmeyi hedefliyor. Bakanlık, altı şehri turistik niteliklerini vurgulamak için seçecek ve yerel yönetimlere tercihli uygulamalar benimsemeleri çağrısında bulunacak. Ayrıca, yerel turizm departmanları turistik cazibe merkezlerini tanıtmak ve canlı yayın gösterileri düzenlemek için sosyal medya platformlarıyla işbirliği yapacak.

  • Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek
    10 Nis Emekliye neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek "İzin veremezdik" diyerek nedenini anlattı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti MYK'sında emeklilere neden zam yapılmadığını anlattı. Şimşek "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti" dedi.

  • Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti
    10 Nis Yargıtay, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul etti

    Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kendisini 'Kamu Güvenliği Teşkilatı İstihbarat Daire Başkanı' olarak tanıtan kişiden birden fazla kez para alan sanığa verilen 5 ay hapis cezasını, zincirleme dolandırıcılık suçunu kabul ederek bozdu. Daire, aynı suçun farklı gerekçelerle ve farklı zamanlarda birden fazla kez işlendiğini belirterek daha ağır cezanın uygulanması gerektiğine hükmetti.

  • Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak:
    10 Nis Özgür Özel'in Yurt Dışı Temasları... Şule Erten Bucak: "Seçimlerden Sonra Genel Başkan'a Büyük Bir İlgi Olduğunu Gördük"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yurt dışı temaslarında yer alan eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Şule Erten Bucak, Özel’in Romanya programına ilişkin, “PES Genel Sekreteri Filibeck açılış konuşmasında, ‘Aramızda Almanya Şansölyesi Scholz ve seçimlerden zaferle çıkmış olan CHP Genel Başkanı Özel de var’ dediği anda -sanıyorum 5 bin kişilik bir salondu- büyük bir alkış koptu. Genel Başkan ayağa kalktı, hepsini selamladı. Bunun üzerine Scholz da ayağa kalkıp Genel Başkanın yanına gelip öperek onu kutladı. Bu toplantı çok başarılı bir şekilde geçti. Seçimlerden sonra Genel Başkana büyük bir ilgi olduğunu gördük” dedi. Erten Bucak, ayrıca Sosyalist Enternasyonal’ın ilk Yerel Yönetimler Komitesi Toplantısı’nın Türkiye'de yapılacağını bildirdi.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı
    10 Nis İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı'nı kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik
    10 Nis Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer: Halkın düzeni değiştirmek istediğini gösterdik

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerde halkın düzeni değiştirmek istediğini net bir şekilde gösterdiğini belirtti. Seçer, toplumun farklı kesimlerinin sorunlarının hesabının sandıkta görüldüğünü ifade etti.


Advertisement