Engin Altay : TBMM Taziye Çadırı Değildir - Son Dakika
Güncel

Engin Altay : TBMM Taziye Çadırı Değildir

Chp Grup Başkanvekili Engin Altay, her gün şehit haberleri geldiğini sorunun TBMM tarafından çözülmesi gerektiğini belirterek "TBMM'de taziye çadırı değildir.

11.02.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Grup Başkanvekili Engin Altay, her gün şehit haberleri geldiğini sorunun TBMM tarafından çözülmesi gerektiğini belirterek "TBMM'de taziye çadırı değildir. TBMM rahmet okuma yeri değildir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Güneydoğu'da yaşanan operasyonları değerlendirmek için TBMM'de yaptığı basın toplantısı düzenledi. Her gün şehit haberlerinin geldiğini aktaran Engin Altay, hükümetin terörle mücadelede yetersiz olduğunu TBMM'nin sorunu çözmesi gerektiğini savundu. Engin Altay konuşmasını şöyle sürdürdü: "TBMM'nin bu sorunu daha fazla seyretmesi kabul edilir durum değildir. TBMM'nin bu sorunu daha fazla seyretmesi meclisin kuruluş ve varlık sebebini inkar anlamına gelir. Meclis bu vahim duruma derhal el koymalıdır. Her zaman söyledik. Hiçbir hak talebi teröriste masumiyet sağlamaz. Terörle etkin bir şekilde mücadele edebilmelidir. Terörle teröristle pazarlık yaparak terörün bitirildiği bir ülke dünyada yoktur. Bununla beraber hükümet terörle mücadelesini terör örgütü mantığıyla perspektifiyle yapamaz. Hiçbir güvenlik kaygısı temel hak ve özgürlüklere gaspa da dayanak olamaz. Ama geldiğimiz noktada artık bir tane iki tane üç tane olduğu zaman kanıksama normal sayılan bir tabloyu CHP'nin kabul etmesi mümkün değildir. TBMM'de taziye çadırı değildir. Meclis gong sesiyle açılıyor. Bütün siyasi partileri grup başkanvekilleri 'Efendim şu kadar şehidimiz var Allah rahmet eylesin'. Meclis rahmet okuma yeri değil sorunu çözme yeridir. Bunun altını çizmek istiyoruz. Devlet bu konunda hukuk çerçevesinde mücadele etmeliydi. Artık etsin demiyorum hükümetin terörü bitiremeyeceği ortaya çıkmış, kesinleşmiştir. Terörü bitiremeyen bilakis palazlandıran hükümetin Suriye'de kimi terör örgütlerine destek vermesi ve Suriye merkezi yönetimine savaş ilan etmesini de tam bir aymazlık olarak değerlendiriyorum." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engin Altay : TBMM Taziye Çadırı Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement