Enkazdan Çıktı Basketbolcu Oldu - Son Dakika
Güncel

Enkazdan Çıktı Basketbolcu Oldu

Enkazdan Çıktı Basketbolcu Oldu

Marmara depremi'ne yakalandığı Yalova'da sağ ayağını kaybeden 35 yaşındaki Vedat Oncar, depremden 6 yıl sonra basketbolcu oldu.

20.11.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmara depremi'ne yakalandığı Yalova'da sağ ayağını kaybeden 35 yaşındaki Vedat Oncar, depremden 6 yıl sonra basketbolcu oldu. Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nün başarılı sporcusu, kendisini hayata basketbolun bağladığını söyledi.

Diyarbakır'dan iş bulmak için geldiği Yalova'da akrabalarının yanına yerleşen Vedat Oncar, 17 Ağustos Depremi'ne yakalandığında 24 saat enkazda kaldı. Enkazdan çıkarıldığında sağ ayağını kaybeden Vedat, 2005 yılında başladığı Yalova Ortopedikler Spor Kulübü' Basketbol takımında, 2'nci Ligden Süper Lig'e kadar yükseldi. Depremden dolayı hayattan umudunu kestiğini belirten tecrübeli basketbolcu, "Depremde sağ ayağımı kaybettikten sonra sporla tanıştım, hayatımı sporla geçindirmeye çalışıyorum. Ardından kendime iş buldum. Özel bir sektörde 925 lira aylık ile depo sorumluluğu yapıyorum. Depreme yakalandığım zaman hayattan umudumu kesmiştim zaten. Hiç kimseyle konuşmuyordum" dedi.

Basketbola 2005 yılında başladığını ifade eden Oncar, Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alpaslan Erkoç'ün elinden tuttuğunu spor kulübü kurduğunu anlatırken, "Kulüp kurulduktan sonra başarı gelmeye başladı. Süper Lig'de kalıcı olduk. 2. Lig'den başladım, sonra 1. Lig ve sonra da Süper Lig'e çıktım ve 4 sezon Süper Lig'de oynadım. Şuanda 2. Lig'e transfer oldum. Kocaeli Engelliler Yıldız Spor Kulübü'nün formasını giyiyorum" dedi. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enkazdan Çıktı Basketbolcu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement