Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Açıldı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, geleceğin Türkiyesinin inşası ve kaybedilen değerlerin yeniden kazanılmasında vakıfların, derneklerin çalışmalarının çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

27.03.2015 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, geleceğin Türkiyesinin inşası ve kaybedilen değerlerin yeniden kazanılmasında vakıfların, derneklerin çalışmalarının çok büyük önem arz ettiğini söyledi.

Ensar Vakfı Beykoz Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle açıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, vakfı tanıtan bir video gösterildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, sivil topum kuruluşlarının çalışmalarının, 2023 hedeflerine yürüyen ve bölgesinde önemli bir güç haline gelen Türkiye'nin vizyonunda önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Ensar Vakfı'nın Beykoz Şubesi'nin açılmasının hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, katılımcılardan vakfın çalışmalarına katkı vermelerini istedi.

Bilal Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece Ensar Vakfımız değil, İlim Yayma Vakfımız, İlim Yayma Cemiyetimiz, TÜRGEV'imiz ve bunun gibi diğer nice vakıflarımızın çalışmalarına katkıda bulunun, emek verin, rol oynayın. Çünkü geleceğin Türkiyesinin, öz güvenimizin inşasında, kaybettiğimiz değerlerimizin yeniden kazanılmasında bu vakıflarımızın, derneklerimizin çalışmaları çok büyük önem arz etmektedir. Hiçbir şey yapamıyorsunuz, çocuğunuzun okulundaki okul aile birliğinde görev almanızı rica ediyorum. Sosyal dönüşümler zaman alır. Değerlerimizi, geleneklerimizi, öz güvenimizi yeniden kazanmamız için elimizdeki eğitim, okul, yurtlarda terbiye çalışmalarına önem vermemiz lazım. Bu toplumun yeniden bir muhabbet toplumu, iman meclisi, merhamet toplumu olabilmesi için sadece kendi çocuklarımızı değil, onların yetiştireceği çocukları da düşünerek, uzun vadeli adımlar atmak zorundayız."

Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da vakfın dindar bir nesil yetişmesi için gayret gösterdiğini aktardı.

Dilberoğlu, "Ensar Vakfı olarak, Türkiye'de din ve değerler eğitiminin yaygınlaşması, gelişmesi, gençlerimizin dindar nesil projesi doğrultusunda Allah'ını tanıması, peygamberini sevmesi, ahlaklı olması, annesini, babasını sevmesi, herkese saygılı olması, her şeyden önce vatanını, milletini tanıyıp ona hizmet eden ve İslam ümmeti doğrultusunda onun faydasına olacak bir nesil yetişmesi için gayret gösteriyoruz. İnşallah Beykoz Şubemiz de bu amaçlar doğrultusunda Beykozumuzun gençlerine, çocuklarına büyük hizmetler sunacaktır" şeklinde konuştu.

İsmail Cenk Dilberoğlu, ahlaklı, uyuşturucuya bulaşmamış bir neslin yetişmesi için gereken her şeyi yapacaklarını vurguladı.

Ensar Vakfı Beykoz Şube Başkanı Zülküf Sönmez de vakfın Türkiye genelinde 140, İstanbul'da ise 33 şubesi bulunduğu belirtti.

Sönmez, şube olarak vakfın misyonuna uygun, insani değerlere bağlı bir nesil yetişmesine vesile olmayı ve nitelikli akademik çalışmalar yapmayı hedeflediklerini aktardı.

Zülküf Sönmez, "Özelde gençler, genelde toplumun tüm katmanlarına ulaşmayı ve hizmet etmeyi hedefleyen ensarlar olacağız. Din ve değerler eğitimini konu alan projelerle vakfımızın vizyonuna katkı vermeyi hedeflemekteyiz. Yapacağımız hizmetleri bir yük değil, bir şeref madalyası olarak kabul ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan da açılıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, vakıftan önemli çalışmalar yapmasını beklediğini kaydetti.

Kaymakam Erdoğan, "Neslimizin heba olmaması için Beykoz Belediyemizle 'Sağlıklı Birey, Mutlu Yuva, Huzurlu Toplum' projesini yürütüyoruz. Huzurlu toplumun değerler eğitimiyle ilgileniyoruz. Müftümüz, ilçe milli eğitim müdürümüzün koordinesinde 15 imam ve 10 öğretmenimiz bu değerler eğitimini anlatıyor. Dünden bugüne kaybettiğimiz değerlerimizi inşa etmek için çalışıyorlar. Ensar Vakfı'nın bu projemizin bir ayağından tutacağından eminim. Bu işte uzmanlar" diye konuştu.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de sivil toplum kuruluşlarının iyi insan yetiştirmek için önemli görevler üstlendiğine dikkati çekerek, "Toprağınız, kıymetli madenleriniz, bilginiz olabilir ama iyi insanlarınız yoksa iyi bir toplum olamazsınız. İyi insan yetiştirmek için STK'lara gerek var" dedi.

Çelikbilek, vakfın çalışmalarına destek vereceklerini kaydetti.

Tören, kurdele kesilmesi ve dua edilmesinin ardından sona erdi. Törenin sonunda Ensar Vakfı Beykoz Şubesi yönetimi toplu fotoğraf çektirdi.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi, Beykoz'daki kamu kurumlarının yönetici ve çalışanları, muhtarlar, yöre derneklerinin başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ensar Vakfı Beykoz Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement