Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi Açıldı

Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi Açıldı

Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi İlim Araştırma ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

29.03.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi İlim Araştırma ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının proje destek programları yönetmeliği ve 2014 yılı 2. Çağrı Gençlik Projeleri Destek Programına uyularak Ensar Vakfı Genel Merkezi desteği ile hazırlanan proje olan Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi İlim Araştırma Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kuzeykent Mahallesinde Diyanet İşleri Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin'in Kur'an okumasıyla başlayan programda, Kastamonu Belediyesi Mehter takımı da gösteri yaptı.

Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi'nin açılış kurdelesini kesen Ensar Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz, "Projedeki amacımız liselerde ve üniversite eğitim ve öğretim gören 14-29 yaş grubundaki öğrencilerimiz ayrıca yine bu yaş grubunda olup herhangi bir hizmet veren genç kızlarımızın bayan kardeşlerimizin rahatça, dinlenebilecekleri eğitim alan gençlerimizin ücretsiz takviye dersler alabileceği gerek kütüphane gerekse ekipman açısından destekleneceği bilhassa Kur'an-ı Kerim'in Arapça tefsir gibi derslerde ayrıca Ebru-ney-hat sanatları gibi sanatsal özellikteki derslerin verilebileceği bir mekan oluşturmak milli ve manevi dersler yönünden gençlerimizin yetiştirilmesi hususunda gayret sarf edebileceği bir mekan oluşturmaktır. Ensar Vakfımızın vizyonu ve misyonu doğrultusunda bu mekanda yetişen gençler geleceğin Sümeyyelerini, Hz. Fatıma'ları, Hz. Hatice'leri tarihe Destan yazan yüce Türk Milletimizin önderleri olan yavuzları, Fatihleri, Alparslanları yetiştiren huma hatunlar Halime Sultanlar tarihimize destan yazan kara Fatmalar, Şehit Şerifebacılar olarak yetişeceklerdir. Ülkesini seven, milletine bağlı öf adet ve geleneğini bilen teknolojiyi en iyi takip eden şuurlu misyon ve vizyonunu iyi bilen gelecekte en ön safta yerini alan dinamik donanımlı gençler olarak yetiştirilecektir" dedi.

"DİNDAR NESLİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Ensar Vakfı hakkında bilgiler veren Ensar Vakfı Genel Müdürü Kader Hüseyin Kader ise, "Ensar Vakfı, 1979 yılında İmam Hatip camiasının bir vakfı olarak hizmete koyuldu. Binlerce öğrenciye burs verdi, kucak açtı. Yer ve mekan sağladı. Eğitim ve öğretim hayatlarında büyük faydalar sağladı. Kurulduğu günden bu güne kadar gelinen süreçte enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden teşkilatlanmasını sağladı. Türkiye genelinde 140 şubesiyle ve 60'ın üzerinde yurtlarıyla öğrencilere hitap ediyoruz. Bin' in üzerindeki lisans öğrencisine burs veriyoruz. Değerler eğitimi konusunda büyük çalışmalar üretiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapmış olduğu proje çalışmalarında da aktif ve önemli rol oynayarak gençlerimizin, dindar neslin yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün gençlerimize kucak açarak doğru İslam'ı öğrenmeleri ve yaşamaları ve yaşatmaları için uğraşıyoruz. Dindar neslin öncüsü olmak yolunda Türkiye'nin önemli bir sivil toplum ve vakıf hizmetini yürütmek için yola çıktık ve yola devam ediyoruz. Bundan birkaç yıl evvel Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanından bir şey isteyemezken şimdi yürekleri bir proje getirin diye yanıyor. Türkiye yeniden bir değişim ve dönüşüm yapıyor demektir. Yeni Türkiye'nin temelleri atılmış demektir. Bu yolda bu insanlar bizimle beraber yürüyor demektir. Siyaset, kamu, devlet ve millet barışmış demektir. Devletin asık suratları artık kapılar ardında bırakılmış demektir. Bu kapılar artık gençlere ardına kadar açılmış demektir" diye konuştu.

"KASTAMONU'DA BİR YURT YAPMAK ÜZERE ARSA İSTİYORUM"

Kastamonu'nun aziz bir mekan olduğunu vurgulayan Kader, "Şeyh Şaban-ı Veli gibi bir zat burada bulunuyor. 17 bin evliyanın bulunduğu bir şehir. Sevgi ve saygı yeri. Kastamonu'da bulunan ve Kastamonu'ya hizmet eden insanlar özel insanlar. Etkili ve yetkili makamlarda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Biz Kastamonu şubesini bundan en fazla bir yıl önce kurduk. Abdullah Yılmaz ve ekibi burada güzel hizmetlerde bulundular. Belki de yüz' ün üzerinde ev açarak öğrencilerimize kucak açtılar. Ben bugün burada büyüklerimizden Kastamonu'da bir yurt yapmak üzere arsa istiyorum ve bu sözü de burada almak istiyorum. Sayın Valim ve Belediye Başkanım hazineye ait daha bir yer talep ediyorum. Bunu fazla gencimize hizmet etmek amacıyla istiyorum" ifadelerinin kullandı.

Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın'ın okuduğu duaların ardından Vakfın açılış kurdelesi kesildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement