Enverder Yönetimini Başkan Dündar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Enverder Yönetimini Başkan Dündar'ı Ziyaret Etti

Başkan Dündar, "Termik Santral Tartışmalarının İdeolojik Boyuta Çekilmesi Doğru Değil"

19.09.2014 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şube Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret etti.

Enerji Verimliliği üzerine yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Dündar'la bilgi paylaşımında bulunan ENVERDER Bursa Şube Başkanı Uysal, son yıllarda enerjinin verimli kullanımı konusunda çok önemli aşamalar kat edildiğini söyledi. Elektrik tüketiminin giderek artmasıyla ihtiyaç duyulan ilave enerji ihtiyacının yeni yatırımlar ile takviye edilmesi kadar, mevcut enerjinin verimli kullanılmasının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Uysal, "ENVERDER olarak biz, başta vatandaşlarımız olmak üzere, sanayi kuruluşlarımız ve kamu kuruluşlarımızda enerjinin verimli kullanması hakkında çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Osmangazi belediyesi ile de, enerji verimliliği konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

"Tartışmalar İdeolojik Değil, Yapıcı Olmalı"

Enerji verimliliği konularının yanı sıra, son günlerde Bursa kamuoyunda tartışma konusu olan, DOSAB'ta kurulması düşünülen termik santralin de gündeme geldiği görüşmede Başkan Mustafa Dündar, bu konunun kamuoyu tarafından özgürce tartışılmasından yana olduklarını belirtti. Bursa'nın gerek sanayi, gerekse nüfus bakımında çok hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, "Bu büyüme ile birlikte kentte enerji ihtiyacı da her geçen gün artıyor. DOSAB'ta kurulması planlanan termik santral hakkında yaşanan tartışmaların ideolojik boyuta taşınmak istenmesi doğru değil. Termik santralle ilgili tartışmaların, kente katacağı artı ve eksileri ortaya koyarak yapılmasından yanayım. Ancak, konu hakkında bir takım çevreler bilgi sahibi olmadan karşı çıkarak, konuyu farklı yönlere çekmek istiyor diye düşünüyorum. Bizler de, kamuoyundaki tartışmaları, yakından takip ediyoruz" dedi.

"Halkımızın Menfaatine Olmayan Hiçbir Uygulamaya İmza Atmayız"

Başta Osmangazi olmak üzere Bursa ve Bursa'da yaşayan vatandaşların menfaatlerinin her zaman öncelikleri olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Termik Santral konusunda da önceliğimiz yaşadığımız kent ve bu kentte yaşayan vatandaşlarımız. Halkımızın zararına olacak hiçbir uygulamanın altına imza atmayız. Ancak, bu konuda, bir takım çevrelerin konuyu ideolojik boyuta taşıyıp tartışma konusu yapmasını da doğru bulmuyorum. Bu konudaki en doğru kararı, Bursa halkının vereceğine inanıyorum. Bizler de onların vereceği karar doğrultusunda hareket ederiz" diye konuştu

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Enverder Yönetimini Başkan Dündar'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement