Epdk'dan 'Gizli Zam' Haberlerine Yönelik Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Epdk'dan 'Gizli Zam' Haberlerine Yönelik Açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bazı basın yayın organlarında elektrik tarifelerine “gizli zam” yapıldığı, bunun da vatandaşın cebine yansıyacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirterek, "Hiçbir abone grubuna uygulanan fiyatlarda herhangi bir artış söz konusu değildir" bilgisi verildi.

02.10.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bazı basın yayın organlarında elektrik tarifelerine "gizli zam" yapıldığı, bunun da vatandaşın cebine yansıyacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirterek, "Hiçbir abone grubuna uygulanan fiyatlarda herhangi bir artış söz konusu değildir" bilgisi verildi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada elektrik piyasasında faaliyet gösteren görevli tedarik şirketlerinden enerji temin eden tüketiciler için geçerli olan fiyatların 3 aylık periyotlarla belirlendiği ifade edilerek, "Söz konusu fiyatlar belirlenirken gelir ve tarife düzenlemeleri kapsamında ilgili döneme yansıtılmak üzere esas alınan maliyetler dikkate alınmakta olup, ilgili döneme ilişkin maliyetlerin değişmesi fiyatların da değişmesini gerektirmektedir. 2015 yılı 4 üncü çeyreğinde, elektrik piyasasında faaliyet gösteren görevli tedarik şirketlerinden enerji temin eden tüketiciler için geçerli olan fonsuz nihai tarifelerde herhangi bir değişiklik söz konusu olmamakla birlikte nihai fiyatı oluşturan kalemlerde gerçekleşen değişiklikler yasal çerçeve ile belirlenen piyasa yapısının bir gereğidir" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bildiği üzere tüketicilere uygulanan düzenlemeye tabi elektrik fiyatları bağlantı tipleri ve abone gruplarına (mesken, ticarethane, sanayi, tarımsal sulama, aydınlatma) göre farklılık arz edebilmekle birlikte şehit aileleri dahil hiçbir abone grubuna uygulanan fiyatlarda herhangi bir artış söz konusu değildir. Her ne kadar nihai fiyatı oluşturan unsurlarda (enerji bedeli, dağıtım bedeli gibi) artış ve azalışlar olsa da vergi ve fonlar hariç nihai fiyatta herhangi bir artış olmamıştır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Epdk'dan 'Gizli Zam' Haberlerine Yönelik Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement