Er Do Der'den Dünya Prematüre Günü'nde Anlamlı Etkinlik - Son Dakika
Güncel

Er Do Der'den Dünya Prematüre Günü'nde Anlamlı Etkinlik

Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği, Şafak Hastaneler Grubu'na bağlı Özel Ataköy Hastanesi işbirliği ile Dünya Prematüre Günü dolayısıyla 17 Kasım günü bir dizi etkinliğe imza attı.

18.11.2014 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cemiyet hayatından tanınmış isimlerin de katıldığı etkinliklerde, ER DO DER ve Özel Ataköy Hastanesi desteğiyle prematüre doğan bebekler için alınan hediyeler, Zeynep Kamil Hastanesi'ne teslim edildi.

Türkiye'de erken doğumdan kaynaklanan bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla faaliyetlerini sürdüren Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği (ER DO DER), Şafak Hastaneler Grubu'na bağlı Özel Ataköy Hastanesi işbirliği ile Dünya Prematüre Günü dolayısıyla 17 Kasım 2014 Pazartesi günü bir dizi etkinliğe imza attı. ER DO DER Başkanı Canan Göztepe, Özel Ataköy Hastanesi CEO'su Pınar Bayramgürler ile Zeynep Kamil Hastanesi Neonatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu ve ER DO DER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Güner Karatekin'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler, ilk olarak saat 12.00'da Özel Ataköy Hastanesi'nde yapılan toplantı ile başladı.

Cemiyet hayatından tanınmış isimlerin de katıldığı toplantının ardından ER DO DER üyeleri, Özel Ataköy Hastanesi yetkilileri ve konuklar, saat 14.00'da Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada düzenlenen etkinlikte, Özel Ataköy Hastanesi'nin prematüre doğan bebekler için aldığı bağış niteliğindeki hediyeler, Zeynep Kamil Hastanesi yetkililerine teslim edildi. Parti havasında geçen etkinliğe, Zeynep Kamil Hastanesi'nde prematüre doğan 2-7 yaş arası 100 çocuk ve aileleri de katıldı. Palyaço gösterisi ve pasta servisinin de yer aldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

Göztepe: Amacımız bebek ölümlerini azaltmak

Etkinlikte konuşan ER DO DER Başkanı Canan Göztepe, Özel Ataköy Hastanesi ile yaptıkları işbirliğine değinerek "17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla yaptığımız bu işbirliği bizim için çok anlamlı. Özel Ataköy Hastanesi ile birlikte Zeynep Kamil Hastanesi'nde prematüre doğan bebeklerin birçok ihtiyacını karşılamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen Nisan ayında Mardin'de açtığımız Yenidoğan Ünitesi ile bölgede bebek ölümlerinin önemli oranda azaldığını gördük. Önümüzdeki dönemde de açacağımız yeni Yenidoğan Üniteleri ile bebek ölümlerini asgariye indirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Özel Ataköy Hastanesi CEO'su Pınar Bayramgürler de, Zeynep Kamil Hastanesi'nde prematüre doğan bebeklerin yaşama tutunması amacıyla ER DO DER ile yaptıkları işbirliğinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Zeynep Kamil Hastanesi Neonatoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu ve ER DO DER Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Güner Karatekin de, yaptıkları bağıştan dolayı Zeynep Kamil Hastanesi adına Özel Ataköy Hastanesi'ne teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Er Do Der'den Dünya Prematüre Günü'nde Anlamlı Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement