Er Meydanlarına Antalya Asat Damgası - Son Dakika
Spor

Er Meydanlarına Antalya Asat Damgası

Er Meydanlarına Antalya Asat Damgası

2016 yağlı güreş sezonu geride kalırken, bu yıla damgasını vuran ekiplerden biri de Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT oldu.

23.11.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 yağlı güreş sezonu geride kalırken, bu yıla damgasını vuran ekiplerden biri de Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT oldu. Mustafa Kemal Karaboğa'nın genel koordinatörlüğündeki ekip özellikle genç başpehlivanları ile dikkat çekerken, aldığı sonuçlarla ilerleyen yıllarda er meydanlarını domine edebileceğinin sinyallerini verdi.

ASAT'ın 2016 yılında başa çıkan üç pehlivanı, Mustafa Batu, Şahali Kurt ve Hakkı Aygün katıldıkları turnuvalarda güçlü rakipleri yenerek kürsüye çıktılar. Son olarak 29 Ekim'de Mersin'de yapılan turnuvada Mustafa Batu kariyerinin ilk baş birinciliğini elde ederken, Şahali Kurt ve Hakkı Aygün üçüncülüğü paylaştı.Mersin'de Fatih Atlı ve Orhan Okulu gibi iki dev ismi yenen Mustafa Batu, Seki'de de Ali Gürbüz'ü mağlup ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Başpehlivanlık kategorisinin en genç sporcusu olan 1995 doğumlu Hakkı Aygün de, Kırkpınar'da başaltı üçüncüsü olup başpehlivanlığa yükseldikten sonra Aksu'da Recep Kara'yı, Arnavutköy'de Şaban Yılmaz'ı, Mersin'de İsmail Balaban'ı yenmeyi başardı.

Genel Koordinatör Mustafa Kemal Karaboğa yaptığı açıklamada "2016, Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor'un senesi oldu. Kırkpınar dahil olmak üzere bütün büyük güreşlerde minik boydan baş boyuna kadar şampiyonluklar kazanarak takım halinde şampiyon olduk. Kulüp olarak öncelikli amacımız ata sporumuzu yaşatırken, hem sağlıklı hem de topluma yararlı bireyler yetiştirmek. Bununla beraber profesyonel başpehlivanlarımızla Antalyamızın da adını tüm Türkiye'ye duyurmak amacındayız. Çıraklarımın baş kategorisine çok çabuk uyum sağlaması beni ayrıca memnun etti" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Er Meydanlarına Antalya Asat Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement