Erbaa'da 1.5 Metrelik Yaralı Baykuş Bulundu - Son Dakika
Yerel

Erbaa'da 1.5 Metrelik Yaralı Baykuş Bulundu

Erbaa\'da 1.5 Metrelik Yaralı Baykuş Bulundu

Tokat’ın Erbaa ilçesinde kaçak avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen 1.5 metre boyundaki puhu cinsi baykuş, vatandaşlar tarafından Erbaa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

27.01.2016 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa ilçesinde kaçak avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen 1.5 metre boyundaki puhu cinsi baykuş, vatandaşlar tarafından Erbaa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Avcılar tarafından vurularak yaralandığı sanılan ve kanat boyu yaklaşık 1.5 metreyi bulan baykuşun ilk tedavisi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veterineri tarafından gerçekleştirildi. Erbaa Avcılar ve Atıcılar Derneği Eski Başkanı Fatih Erkan, "Bu kuşu duyarlı bir vatandaşımız, uçamadığını gördüğünde alıp bize getirdi. Veteriner arkadaşımızın yaptığı kontrolde sol kanadının kırık olduğunu tespit etti. Zannediyorum ki kendini bilmez avcıların bu kuşa ateş ettiğini düşünüyoruz" dedi.

Baykuşun tedavisinin ardından Tokat Milli Parklar yetkililerine teslim edilerek tekrar doğaya salınacağı belirtildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erbaa'da 1.5 Metrelik Yaralı Baykuş Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement