Erbaa'da 2066 Hedefi - Son Dakika
Yerel

Erbaa'da 2066 Hedefi

Erbaa\'da 2066 Hedefi

Erbaa’da alt yapının yenilenmesi için hazırlanan proje kapsamında Avrupa Yatırım Bankası ile düşük faizli kredi anlaşması imzalandı.

08.04.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erbaa'da alt yapının yenilenmesi için hazırlanan proje kapsamında Avrupa Yatırım Bankası ile düşük faizli kredi anlaşması imzalandı.

Erbaa'nın içme suyu ve kanalizasyon alt yapısının baştan sona yenilenmesi amacıyla başlatılan çalışma hayata geçiyor. Erbaa Belediyesi'nin İller Bankası'yla birlikte yürüttüğü projenin finansmanının sağlanması için Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile uzun vadeli, düşük faizli kredi anlaşması imzalandı. İçme suyu ve kanalizasyon altyapısının tamamen yenileneceği projenin ihale hazırlıkları ise İller Bankası ile birlikte ortaklaşa yürütülüyor.

İhale aşamasında sona yaklaşıldığını, Erbaa'nın değişim ve dönüşüm için gün saydığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Hayata geçirilecek büyük alt yapı projesi ile içme suyu altyapısı ve kanalizasyon altyapısının tamamı yenilecek. İçme suyu alt yapısının yenilenmesi işleminde terfili iletim hatları, cazibeli ishale hatları, depo tahliye hatları, vana ve debimetre odaları, terfi merkezi ve derin kuyuların revizyonu ve elektrik otomasyon sistemlerinin kurulması için çalışmalar yapılacak. Kanalizasyon sisteminde ise ana kolektör ve taşıyıcı hatların tamamının değiştirilmesi ve şehir merkezinde deforme olan tali hatların yenilenmesi planlanmakta. Çalışmalar ile modern bir kentsel altyapı sisteminin kurulmasını hedefledik. İnşallah Erbaa'mız önümüzdeki 50 yıllık süreçte altyapı sorunuyla karşılaşmayacaktır. 2066'ya kadar alt yapı sorunu yaşamayacağız. Erbaa'mız için önemli bir adım hayırlı olsun" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erbaa'da 2066 Hedefi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement