Erbaa'da, Çöpten Biyogaz Üretimine Başlandı - Son Dakika
Ekonomi

Erbaa'da, Çöpten Biyogaz Üretimine Başlandı

Erbaa\'da, Çöpten Biyogaz Üretimine Başlandı

Erbaa'da, çöplerin toplandığı katı atık düzenli depolama ve geri dönüşüm tesisinde biyogaz üretimine başlandı.

12.10.2013 15:23  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üretilen biyogazın, kurulması planlanan tesis ile elektrik enerjisine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Yeşilırmak Belediyeler Birliği tarafından Erbaa'da 2010 yılında 2.5 Milyon TL'ye mal olan katı atık düzenli depolama ve geri dönüşüm tesisine, geçen Haziran ayında çöp getirilmeye başlandı. Erbaa, Taşova, Niksar, Reşadiye ve bu ilçelere bağlı beldelerde toplanan günde yaklaşık 100 ton çöp, burada geri dönüşüme kazandırılıyor. Son çalışma ile birlikte çöplerin işlenmesiyle biyogaz üretimine geçildi. Üretilen biyogazın, daha sonra, aynı alan içerisine kurulması planlanan tesiste elektrik üretiminde kullanılmasının amaçlandığı belirtildi.

Kurulan tesisi gezerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "İlk defa bu bölgede çöpten elektrik enerji üretilmiş olacak. Burası küçük sanayi sitesine yakın olması nedeni ile oranın da bu enerjiyle ısıtılması için ön proje çalışması yapıyoruz." dedi.

'ŞİMDİ ÇÖPÜ SEVİYORUZ'

İlçede bulunan çöplerden geçmiş yıllarda nefret ettiklerini belirten Başkan Yenihan, şöyle konuştu:

"Ama şimdi çöpü çok seviyoruz. Çöpün zayi olmaması için bütün arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Kıyıya köşeye bu sayede çöp attırmıyor, kirlilik oluşturmuyoruz. Kurduğumuz bu tesiste enerji üreterek Erbaa'mızın ne kadar ilerde olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Hem şehrimizi temizliyor, hem de topladığımız çöpleri ilçemiz ve ülke ekonomisine kazandırıyoruz. Doğalgaz getirmeye gerek yok, bizde gördüğünüz gibi çöpten doğalgaz üretiyoruz."

Tokat Haber

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Erbaa'da, Çöpten Biyogaz Üretimine Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement