Erbaa'da Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'ni Fatih Atlı Kazandı - Son Dakika
Güncel

Erbaa'da Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'ni Fatih Atlı Kazandı

Erbaa\'da Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri\'ni Fatih Atlı Kazandı

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde bu yıl 25'incisi düzenlenen Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Kırkpınar Başpehlivanı Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı kazandı.

12.10.2014 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde bu yıl 25'incisi düzenlenen Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, Kırkpınar Başpehlivanı Samsun Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Atlı kazandı.

Erbaa Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan güreş alanında yapılan yarışmaları Tokat Valisi Cevdet Can, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile çok sayıda protokol üyesi ve yaklaşık 3 bin kişi izledi. 14 boyda yapılan güreşlere toplam 500 sporcu katıldı. Sabah saatlerinde yağmur altında başlayan güreşlerde sporcuların performansı izleyiciler tarafından büyük alkış topladı. Güreşlerin sonunda yapılan başpehlivanlık yarışmasına aralarında son Kırkpınar başpehlivanı olan Fatih Atlı ile birlikte toplamda 14 sporcu katıldı.

'5 DAKİKA SÜRDÜ'

Bu yarışmada ilk turda Servet Bulut, ikinci turda Ali Rıza Kaya'yı yenen Fatih Atlı, finalde Ahmet Serbest'in rakibi oldu. Final öncesi alana cazgır tarafından çağrılan iki sporcu büyük alkış topladı. Karşılaşma öncesi cazgır Kasım Arslan, son günlerde ülkede yaşanan olaylara değinerek, "Soğuk sulardan içmeyelim, vatanına, milletine, bayrağına, askerine taş atan, polisine el kaldıran vatan hainlerini de milletvekili seçmeyelim. Türkiye'nin her tarafı kan gölü olmuş ama elhamdürüllah kim ne yaparsa yapsın biz Müslüman Türk milleti birlik beraberlik içerisinde oldukça rengini şehit kanından alan ay yıldızlı bayrak göklerden inmeyecek" dedi.

Cazgır Aslan'ın bu konuşması büyük alkış topladı. Ardından Fatih Atlı ile Ahmet Serbest başbehlivanlık mücadelesi için sahaya çıktı. Yaklaşık 5 dakikanın ardından son Kırkpınar şampiyonu Fatih Atlı rakibini yenerek Erbaa Hüseyin Şahin yağlı güreşlerinin başpehlivanı oldu. Karşılaşma sonrası kupasını Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım'dan alan Fatih Atlı, buradaki güreşlerin çok iyi bir şekilde geçtiğini söyleyerek yeniden başpehlivan olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise Erbaa'da üç yıl üst üste başpehlivan olan güreşçiye 45 bin TL değerinde altın kemer hediye edeceklerini söyledi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erbaa'da Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'ni Fatih Atlı Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement